Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

3. ledna 2018

MŮJ TIP - Terroir Parisien




Rue Saint Victor 20, Paříž, Francie
Tel.: +33 144 315 454
Email: info@yannick-alleno.com
http://www.yannick-alleno.com/fr/restaurants-reservation/terroir-parisien/terroir-parisien.html
Otevřeno Po-Ne 12:00-14:30, 19:00-22:30




Z jídelního lístku:
Cibulová polévka zapékaná, styl Halles (11€)
Hrášková polévka s mátou, styl Milly (9€)
Račí želé, glazírovaná zelenina (18€)
Terinka z drůbežích jater (8€)
Makrela na bílém víně (9,50€)
Losos pečený po pařížsku (19,50€)
Humr à la armoricaine, rýžový pilaf (49€)
Hovězí plátek na bylinkách, šťouchané brambory (23€)
Telecí brzlík na kaparech, cibulky pečené v troubě (34€)
Kuře sotírované na vinném octu z Nanteuil-les-Meaux (16€)
Černé jelítko Boudin noir s bramborovým pyré (18€)
Hovězí à la mode s želé (20€)
Zmrzlina s jahodami a anýzem (8€)
Čokoláda s třemi omáčkami, vanilkou a kávou (7€)
Jahodový dort Friande (7€)
Mousse au chocolat à la Clementine (7€)
Čtyři drobnosti z jablek a zmrzliny (7€) 


Upozornění: 
Tato restaurace byla teď uzavřena kvůli rekonstrukci, avšak již je opět v provozu. Najdete ji na levém břehu, na konci bulváru Saint-Germain, kousek od Sorbonny. Je to vlastně bistro, patřící do impéria, které vede Yannick Alléno, jeden z nejlepších šéfkuchařů současného světa. Je to takový jeho „butik“, kde nabízí jednodušší pochoutky. Měl jsem tam například jelítko a bylo excelentní. Lepší jsem nikdy nejedl. Vynikající byl také humr po armorikánsku, tedy po starobretaňsku (většina lidí si myslí, že to humr po „amerikánsku“). A ceny jsou samozřejmě daleko nižší, než v Allénově „jedničce“ Ledoyenu na Champs Elysées. Stejnojmenné bistro má Alléno také v Hongkongu.