13. listopadu 2013

MůJ TIP: U Mančalů





Ostrov 1, 257 06 Louňovice u Vlašimi
tel.: +420 776 145 009, 
+420 603 781 456 


www.farmablanik.cz 
Email: gastro@farmablanik.cz 
V létě otevřeno každý den 11:00-22:00
V zimě otevřeno Pá+So 11:00-22:00, Ne 11:00-20:00




Z jídelního lístku:
Čerstvý sýr z ekofarmy nakládaný v olivovém oleji, bylinkách a houbách (90 Kč)
Domácí králičí tlačenka s jablky (90 Kč)
Pečená husí paštika s koňakem, domácím chlebem a hruškovým chutney (90 Kč)
Polévka Kaldoun z husích drobů (45 Kč)
Grilovaný pstruh potoční s česnekovým máslem a šťouchanými bramborami (180 Kč)
Grilované filátko z blanického candáta s dušenou zeleninou a jasmínovou rýží (240 Kč)
Šafránové rizoto s grilovanou vepřovou panenkou (150 Kč)
Grilovaný špalek z vepřové krkovice (150 Kč)
Grilovaná perlička s hruškou marinovanou v červeném víně (220 Kč)
Kachní prsa se selskými nudlemi (280 Kč)
Krupicová kaše s kakaem (40 Kč)
Speciální dezert Sladký Blaníček: millefeuille z lívanců s borůvkovým žahourem a zakysanou smetanou (80 Kč)

Upozornění: 

všechny suroviny jsou dodány výhradně místními farmáři. Šéfkuchař Petr Procházka nepoužívá žádné konvenience. Zde si opravdu můžete užít venkov jako ve Francii nebo Itálii. Rybu si můžete vybrat v akváriu.