5. března 2014

MŮJ TIP - Cafe de Paris









Maltézské náměstí 4, 118 00 Praha 1- Malá Strana
Tel.: +420 603 160 718
www.cafedeparis.cz
Otevřeno Po-Pá 8:00-24:00, SO-Ne 11:30-24:00.
Od pondělí do pátku mají snídaně od 8.00-11.00




Z jídelního lístku:
Zeleninový krém (45 Kč)
Francouzská cibulová polévka se sýrem a bagetou (49 Kč)
Terina z foie gras se švestkovo-višňovým chutney (179 Kč) 
Čerstvý sezonní zahradnický salát (169 Kč)
Vegetariánská variace (299 Kč)
Krevety grilované na redukci z whisky (185 Kč) 
Grilovaný losos se zeleninovým kuskusem (165 Kč) 
Entrecôte s domácími pommes-frites, listovým salátem a originální omáčkou (299 Kč) 
Tournedos z jelena s tymiánovými brambory, cibulovým pyré a chutěmi lesa (425 Kč) 
Quinoa canelloni, šafránová šalotka, vlašské ořechy a dýňové shiitake (245 Kč) 
Vanilkové Crème brûlée (110 Kč) 
Banana Royal  (135 Kč) 
Chocolat Retro (185 Kč)

Upozornění: 
Malá rodinná brasserie na malostranském náměstíčku, které se zalíbil koncept a styl frenčíz evropského řetězce, jehož vizitkou je Entrecôte Café de Paris - velmi zajímavě zpracovaná hovězí roštěnka s originální omáčkou podle tajného receptu. Mají ji tu každý den. Vymyslel to Freddy Dumont někdy ve čtyřicátých letech v Ženevě. V té pražské milé hospůdce si dávám kromě entrkotu také foie gras.