14. května 2014
MŮJ TIP - CottoCrudo
Hotel Four Seasons
Veleslavínova 1098/2a, 110 00 Praha 1
Tel: +420 221 426 880
www.cottocrudo.cz
Otevřeno denně 11:00-23:00
Z jídelního lístku:
Hrášková polévka s mátou a smrži, gratinovaná foccacia (290 Kč)
Polévka z mořských plodů s koriandrem a citronem (360 Kč)
Mozzarella di Buffala z Campanie (140 Kč)
Mušle svatého Jakuba, mango, limetka a máta (190 Kč)
Tři ústřice Fines de Claire (220 Kč)
Prosciutto di Cinta Senese z Toskánska (380 Kč)
Brokolicový flan, pošírované vejce a sýrové fondue Fontina (320 Kč)
Salát z hovězích žeber s artyčoky, koriandrem a sojovým dresinkem (470 Kč)
Penne all´arrabbiata (280 Kč)
Risotto s lesními houbami, Jamón Joselito a Impepato del Mugelano (480 Kč)
Ravioli di ricotta s piemontskými černými lanýži a artyčoky (540 Kč)
Čerstvé bigoli s kančím ragout a Calabrian peperoncino (390 Kč)
Kotlet z Přeštíka s Casteluccio čočkou, cibulí a pancettou (490 Kč)
Crème fraîche cremino s čokoládou Dulce Valrhona a hruškou (250 Kč)
Amarena višňový dort s čokoládou (220 Kč)
Crostata z ricotty a citrusový sabayon (210 Kč)
Upozornění:
V prostorách bývalé restaurace Allegro, která měla první michelinskou hvězdu na území východní Evropy, je nyní bistro „vařené-syrové“ vedené Ricardem Fuchsem, který zde už kdysi působil pod Vitem Mollicou. Ceny pochopitelně odpovídají unikátnímu místu, ale obědové menu (výběr ze dvou předkrmů a dvou těstovinových jídel) můžete mít za 390 Kč. Italský styl se sem sice možná příliš nehodí, ale když se díváte na řeku a Karlův most a Hradčany, ani vám to nepřijde. Jídlo je rozhodně vždy perfektní, i když michelinská hvězda už tu nebydlí.