7. května 2014
MŮJ TIP - U Sapíků
Klokočná 8, Praha – Východ
Tel.:+420 323-641186
E-mail: hotel@klokocna.cz
www.klokocna.cz
Otevřeno: St-SO 11:30-23:00, Ne 11:30-21:00
Z jídelního lístku:
Hovězí vývar, drůbeží nočky, domácí nudle (55 Kč)
Mad’arská gulášová polévka, lehce pikantní (55 Kč)
Český račí krém s lanýžovým toustem (165 Kč)
Vídeňský vepřový sulc s cibulovým salátem (95 Kč)
Selský zelný salát s horkým špekem (55 Kč)
Kachní paštika s karamelovými cibulkami a houbami (145 Kč)
Husí játra po židovsku, česneková topinka (165 Kč)
Telecí líčka s omáčkou z bílých husích jater a lanýžů (195 Kč)
Vegetariánské domácí nudle se špenátem, vejce, strouhaný parmazán (155 Kč)
Vykostěné vepřové koleno a bůček, pečené dozlatova, jablečný křen, hořčice (265 Kč)
Telecí dle hraběte Esterhazyho s paprikovou omáčkou, petrželové noky (185 Kč)
Sváteční hovězí na smetaně, houskový knedlík, brusinky (199 Kč)
Domácí králík v alpském špeku na tymiánu, máslová karotka, petrželové noky (270 Kč)
Staročeská pečená kachna, červené zelí po vinařsku, bramborový knedlík s cibulkou (245 Kč)
Vařené hovězí žebro Franz Josef, smetanový a jablečný křen, jemný knedlík (245 Kč)
Vídeňský telecí řízek s bramborovou máslovou kaší (285 Kč)
Pečený candát na másle s humrovou omáčkou, lanýžové nudle (295 Kč)
Moravské povidlové taštičky s ořechy, nebo s mákem, domácí šlehačka (135 Kč)
Horké maliny s vanilkovou zmrzlinou a domácí šlehačkou (95 Kč)
Upozornění:
Původně se tento luxusní vesnický hostinec, založený šéfkuchařem Jaroslavem Sapíkem v roce 1995, jmenoval U koně. Vznikl v jeho rodném domě, kde rodina vlastnila hospodu už v 17. století. Je to z Prahy kousek a proto je zde pořád plno. Doporučuji rezervaci. Vedle tradičních českých pokrmů, připravených pečlivě a z čerstvých surovin, jsou zde podávány i některé moderní pokrmy. Aktuální sezonní menu (teď zrovna chřestové nebo s jarním selátkem, jindy třeba medvědí) pokaždé mile překvapí.