3. července 2014

Dernier cri – Vaření v myčce




Žhavou novinkou je zpráva, která přišla z Anglie: experimentující šéfkuchař Stephen Gomes z Cardiffu (restaurace Mosh) má na svém jídelním lístku jeden pokrm, který byl připraven v myčce na nádobí! Gomes je původem Ind a už dříve se pokoušel propojit metody molekulární gastronomie s tradiční indickou kuchyní. Nyní tedy objevil nový způspb jak připravit chutný pokrm z kuřecích prsíček. 
        „Je to nejčistší způsob přípravy kuřete bez jakéhokoli rizika. Vaří se to v myčce během mytí nádobí na program s nejvyšší teplotou. Je to zdravé a je to bez tuku,“ řekl Gomes deníku Daily Mirror.
        Kuřecí maso je ovšem nutno nejprve marinovat 24 hodin v ledničce. Potom se maso vloží do pevného mikrotenového sáčku a vysaje se vzduch, zavakuuje se. Načež se sáček vloží do myčky a nechá projít běžným procesem. V myčce se přitom může mýt špinavé nádobí.