25. září 2014
Dernier Cri
Žhavou novinkou je překvapivá změna na vysokých postech špičkové české gastronomie. Jan Punčochář, jeden z nejlepších českých šéfkuchařů, odešel z restaurace Le Terroir, avšak ne do Německa, jak se v kuloárech spekulovalo, nýbrž do nově rekonstruované pražské restaurace Grand Cru (dříve Červená tabulka). Tím se tento podnik okamžitě zařadil mezi horké kandidáty na hvězdičku Michelin. Pokud jde o vybavenost, nemohou zde být (na rozdíl od Le Terroiru) žádné námitky. Interiér je luxusní a odpovídá naprosto požadavkům inspektorů Michelinu. A Honza Punčochář už dávno měl tu hvězdičku mít, protože jeho umění je na světové úrovni. V Le Terroir jej nahradil jeho zástupce, ale tato restaurace, jak se zdá, nebude už existovat příliš dlouho. V Grand Cru má určitě Punčochář i someliér Jakub Přibyl (považovaný za jednoho z nejlepších u nás) šanci dosáhnout velmi vysoké úrovně.