19. listopadu 2014

MŮJ TIP - Konírna









Maltézské nám. 10, 118 00 Praha 1
Tel.: +420 257 534 121
E-mail: info@konirna.eu
www.konirna.eu 
Otevřeno denně 11:00-24:00



Z jídelního lístku:
Tradiční gulášová polévka z hovězí kližky (155 Kč)
Domácí dršťková polévka podle staročeské receptury s majoránkou a kmínem (65 Kč) 
Domácí vývar z volské oháňky s játrovými knedlíčky, nudlemi a zeleninou (65 Kč)
Pralinka z kozího sýru v lískových oříšcích s marinovanou červenou řepou (180 Kč) 
Domácí paštika z křivoklátského daňka a divočáka, želé z červeného vína, brusinky (160 Kč) 
Klasický Caesar salát doplněný kuřecím masem, vejcem a parmezánem (220 Kč) 
Malostranské drštky s lesními houbami a játrovými knedlíčky (135 Kč)
Smažená ouška středočeského pašíka na jemném bramborovém pyré s kroupami (165 Kč)
Pravá svíčková s hovězí květovou špičkou, brusinkami a houskovým knedlíkem (195 Kč) 
Malostranský guláš z hovězí kližky s klobásou a slaninou, knedlík (195 Kč)
Křivoklátská kančí kýta od pana Slámy, šípková omáčka, perníkové knedlíčky (290 Kč)  
Husí stehno, červené zelí s jablky, domácí knedlíky a bramborové šišky (340 Kč)  
Pečené filátko třeboňského candáta, bramborové pyré, dýňovo-kaštanové čatní (340 Kč)  Moderní vepřo-knedlo-zelo Sous-vide, bramborové knedlíky plněné slaninou (390 Kč) 
Kuřecí prso Supreme s kůží a kostí, s houbovými haluškami a rukolou (230 Kč) 
Marinované hrušky v červeném víně na pomerančové pěně a limetkový sorbet (110 Kč)  
Domácí dort – Staročeský Povidloň s karamelovou zmrzlinou (110 Kč) 
Tvarohové knedlíky plněné nugátem se skořicovou zakysanou smetanou (120 Kč) 

Upozornění: 
Dříve to byla součást restaurace U Vladaře. Dnes je spolumajitelem a šéfkuchařem Martin Slezák, který má za sebou několikaletou praxi v německé tříhvězdičkové restauraci Bareiss, kde to dotáhl na pozici Sous chef. V Konírně se snaží o moderně pojatou českou klasiku. Příkladem může být vepřová pomalu vařená ve vakuu. V létě je venku příjemná zahrádka.