8. července 2015

MŮJ TIP - Al Bagatto







Via Luigi Cadorna 7, 34100 Trieste, Italy 
Tel.: +39 040 301 771
E-mail: albagatto@libero.it
www.albagatto.it
Otevřeno denně 19:30-22:30


Z jídelního lístku:
Tatar z branzina, chřest, vejce Mimosa a krutony (19 €)
Červený tuňák, okurka a uzená sůl (18 €)
Sépie, cuketa, vaječná omáčka, opečený chléb (17 €)
Filátko ze štikozubce, baby rajčata, avokádo, plátky jablek (18 €) 
Mušle jakubky na pivě Zanna Savija, karotky a pivní želé (19 €) 
Rizoto s mořskými šneky Murici na víně, chmelové výhonky, citronové máslo (17 €) 
Mořský ďas se špenátem, knedlíčky ze zrnek quinoa, sýr mascarpone (17 €) 
Nudle Trenette, krevety Mazzancolle, pesto a bramborové kostičky (20 €) 
Cizrnové noky s dušenou sépií a kukuřicí (18 €) 
Spaghetti s mořskými raky Scampi, rajčaty, česnekem a bazalkou (22 €) 
Dušené olihně, rajčata, lilek, uzený sýr ricotta (15 €) 
Branzin v solné krustě obložený zeleninou (28 €)
Frittura z místních mořských ryb, smažená na olivovém oleji, podávaná se salátem (25 €) 
Pečené selátko Jolanda De Colo se zeleninovou caponatou (20 €) 
Zmrzlina s jogurtem, kandovanými olivami a čokoládou (10 €) 
Dort z ořechů, mandlí a čokolády, sladká karotka a pomeranč (11 €) 
Mangová pěna, čokoládové crumble a carpaccio z ananasu (10 €) 


Upozornění: Tentokrát jsme v Itálii. Útulná restaurace v uličkách Terstu, v jeho staré historické části. Připadáte si tu jako na návštěvě v něčím bytě. Klasická severoitalská kuchyně i atmosféra. Majitel Roberto Marussi zdědil podnik po zakladateli, svém otci Giovannim. Ve skleněném chladicím boxu jsou k vidění živí humři, čerstvé ryby a mořské plody, můžete si ukázat, který kousek chcete – a ten vám okamžitě připraví. Kuchyni šéfovala mnoho let žena, paní Cristina Monaro. Letos se mi nepodařilo do kuchyně nakouknout. Taky už nemají otevřeno v poledne. Škoda.