Žhavou novinkou posledních dnů je vyhlášení výsledků Michelin v kategorii Main Cities of Europe, do níž je zařazena také Praha. Letos bylo kolem tohoto vyhlašování dost zmatků, pořád nebylo jasno, jestli publikace vyjde v určeném termínu. Stránky Michelinu odkazovaly na datum 7. května. A česká kancelář Michelinu tvrdohlavě mlčela. Nebylo možné se do ní dovolat. Daniel Cahel, který tam dlouho pracoval a byl spolehlivý, najednou zničehonic zmizel. Avšak nakonec se výsledky přece jen opravdu objevily a s nimi i překvapující zpráva o novém držiteli michelinské hvězdičky v Praze. La Degustation a Alcron si své hvězdy podržely, avšak je tu opravdu jedna nová! Není to však Honza Punčochář v Grand Cru, jak všichni odborníci čekali, nýbrž Radek Kašpárek v nové restauraci Field. Nechtějte po mně mé osobní hodnocení, ještě jsem tam nebyl. Jediné, co mohu říct, je fakt, že Kašpárek nikdy nepracoval v cizině, což ho v branži poněkud dehonestuje. Pamatuju si na dobu, kdy v restauraci Aria pracovalo duo Šašek a Kašpárek, což mezi novináři vzbuzovalo velké veselí. Nicméně panu Kašpárkovi gratuluju, samozřejmě, je to významné ocenění nejen pro samotnou restauraci, ale i pro Prahu jako takovou. Podle mého názoru už měla mít Praha jednohvězičkových podniků nejméně deset a aspoň jednu dvouhvězdičkovou. Mezi tzv. „bibovské“ podniky (označení Bib znamená, že v té restauraci se „vaří dobře za přiměřené ceny“) se nově dostala Maso a kobliha, kterou vede (vedle protějšího Sansha, kde má rovněž Biba) Angličan Paul Day.