7. září 2016

MŮJ TIP - Wielandshöhe






Alte Weinsteige 71, Stuttgart-Degerloch 
Tel.: +0711 6408848
Email: restaurant@wielandshoehe.de
www.wielandshoehe.de
Otevřeno Út-Pá 12:00-13:30, 18:00-20:30




Z jídelního lístku:
Švábská drštková polévka s červeným vínem(14€)
Polévka z červené řepy a zázvoru (10€) 
Vývar z oháňky s malými plněnými taštičkami (12€) 
Salát z citronu a parmezánového crispu (16€) 
Paštika ze švábsko-hällského prasete, jablkový salát (24€)
Opečený kozí sýr ze Schönbuchu, karamelizované proso (20€) 
Filet z würzbachtalského sivena, pažitkový beurreblanc, glazírovaná zelenina (44€)  
Pečená žebírka a dušené maso z Alblammu, zelené fazolky, bramborový nákyp (48€) 
Filet z z mořského okouna v zeleninové melanži, olivové brambory (39€) 
Kotleta z hermannsdorferského prasete, provensálská zelenina, pommes pont-neuf (39€) 
Varice na sorbety z Cassis, mučenky a krvavé pomeranče (14€) 
Millefeuille z pomerančů, ragú z citrusových plodů, vanilková zmrzlina (15€)
Knedlíčky plněné mangem, zmrzlina (15€)  


Upozornění: 
Jedna z nejlepších restaurací v Německu, i když má pouze jednu hvězdičku. Majitel a šéfkuchař Vincent Klink, známý i z televize, je osobnost přímo umělecká. Hraje na několik hudebních nástrojů a napsal několik knih nejen gastronomických. Jeho kuchyně je jednoduchá, inspirovaná švábskou klasikou. Do restaurace, odkud je krásný výhled na celé město, vyjedete vláčkovou lanovkou. Čtyřchodové menu za 88€, šestichodové za 120€.