2. listopadu 2016

MŮJ TIP - Vestibül






Universitätsring 2, Vídeň, Rakousko
Tel. +43 1 532 49 99
Email: restaurant@vestibuel.at
www.vestibuel.at
Otevřeno Po-Pá 11:00-24:00, So 18:00-24:00




Z jídelního lístku:
Krémová celerová polévka (9,50€) 
Krémová humrová polévka (15€) 
Vestibül Burger (13€) 
Domácí langoš na česnekovém oleji (8€) 
Zajíc na čočce a slanině Lardo Colonatta, (21€) 
Vídeňští šneci (18€) 
Pečená kachní játra (26€) 
Telecí srdce na smetanovo-citronové omáčce (18€) 
Filet z pstruha na pomerančích a rukole (19€) 
Selečí kotleta na iberijské šunce (31€) 
Vídeňský řízek s bramborovým salátem (25€) 
Pečená kachní prsa s petrželkovým sendvičem (32€) 
Tarte Tatin s cibulovo-čekankovo-tymiánovou příchutí (19€) 
Sgroppino – citronová zmrzlina s vodkou a Proseccem (6€) 
Čokoládové soufflé se šlehačkou (12€)  

Upozornění: 
Opět jsme ve Vídni, tentokrát v podniku, který je (jak už název odpovídá) nerozlučně spojen s divadlem, v tomto případě jde dokonce o slavný Burgtheater. Od Michelina mají Biba. V kuchyni vládne šéfkuchař Christian Domschitz, známý z mnoha předešlých michelinských restaurací. Zde se snaží skloubit rakouskou klasiku s modernou. Loni tu měl na lístku dokonce pokrm nazvaný Szegedin Lobster, tedy segedínského humra, což mě pobavilo. Majitelka Veronika Doppler vlastní ještě vedlejší restauraci Hansen.