18. ledna 2017

MŮJ TIP - Ratana






Via Gaetano de Castillia 28, Milano, Itálie
Tel.: 0287128855
E-mail: info@ratana.it
www.ratana.it
Otevřeno denně 12:30-14:30, 19:30-23:30 




Z jídelního lístku:
Špaldová polévka se zeleninou a luštěninami (16€)  
Sardelky Imperiali z Cantabrica (20€)
Tlačenka z vepřové hlavy, citron, topinky (18€)
Cremonská plněná vepřová nožička Cotechino s bramborem po Modensku (16€)
Uzený síh z jezera Garda, brambory, kdoule (16€)
Plněný knedlíček s dušeným zelím (16€) 
Rizoto s pórkem a šunkou guanciale (18€)
Těstoviny tagliolini, ragú z vepřů Cinta senese (18€)
Těstoviny Tajarin, bílé lanýže z Piemontu (40€)
Plněné krůtí stehýnko pečené na červeném víně a podávané s bramborovou kaší (24€) 
Pečený pstruh na šafránu s bramborovými lupínky (26€)
Telecí pochoutka, čekanka radicchio z Castelfranca, pečené brambory (25€) 
Telecí drštky po milánsku (18€)
Ossobuco s rizotem Milanese (30€)
Artyčoky nasladko, na oleji a vanilce (10€) 
Montebianco (Montblanc) se šlehačkou a zmrzlinou (10€)
Čokoláda se zmrzlinou (10€)
Mascarpone na růžovém jablku, sorbet (10€) 

Upozornění: 
V této restauraci jsem sice sám osobně ještě nikdy nebyl, avšak dostal jsem tip od přítele, který se vyzná. Proto zveřejňuji tento tip jak pro sebe, tak pro vás. Nenápadné a poměrně levné restaurace jsou pro labužníka vždycky zajímavé, tato má navíc na jídelním lístku neobvyklé pokrmy, které bych rád ochutnal. V nové čtvrti mezi moderními domy je stará budova půvabně zasazena jako šperk. Zastávka metra Gioia. Říká se prý, že šéfkuchař Cesare Battisti brzy získá hvězdičku Michelin.