1. března 2017

MŮJ TIP - Au Pied de Cochon





Rue Coquillière 6, Paris 1, Francie
Tel.: +33 01 4013 7700
E-mail: info@pieddecochon.com
www.pieddecochon.com
Otevřeno každý den 07:00-00:30




Z jídelního lístku:
Pravá francouzská cibulačka (8,50€)
Šest hlemýžďů po burgundsku (9€) 
Černé jelítko Boudin noir Eric Ospital (9,50€) 
Kachní játra Foie gras (20€)
Šunka Jambon cru de montagne (17,50€)
Mořské plody Pied de Cochon -  ústřice, krevety, slávky, jakubky, mořští šneci (39€) 
Humr grilovaný (57,50€) 
Šest bretaňských ústřic Belon (22,50€) 
Šest mořských raků Langoustines (30,50€) 
Grilované vepřové nožičky Pied de cochon grillé Béarnaise (21,50€) 
Pečené vepřové nožičky Pied de cochon façon Périgourdine, domácí hranolky (25,50€) 
Grilovaná vepřová ouška, hlemýždi, vejce, brambůrky (17,50€) 
Telecí játra na petrželce (24€) 
Pyré ze zelených fazolek, hovězí Entrecôte na hořčici (32€)
Mix pečené drůbeže (22,50€)  
Klobáska Andouillette de Troyes (23,50€) 
Mořský jazyk po mlynářsku (41€) 
Crème caramel (8€) 
Crème brûlée à la vanille Bourbon (9€) 
Domácí Tarte Tatin (11€) 
Palačinky Crêpes flambées na likéru Grand Marnier (12,50€)


Upozornění: 
Populární luxusní brasserie „U prasečí nožičky“ byla založena v roce 1947 hned vedle legendárních „Halles“, tedy pařížského tržiště, kudy šla historie. Nyní je tam stanice metra Châtelet-Les-Halles. Podnik je otevřen téměř nepřetržitě a navštěvován hlavně turisty z celého světa. U Michelina nemají žádnou hvězdu, ale nabito je tam pořád. Lahůdkou, která dala podniku název, jsou vepřové nožičky - nejprve vařené a potom obalené strouhankou a pečené nebo grilované. Pro labužníka, který se teprve začíná orientovat ve francouzské kuchyni, je tento podnik dobrým startem. Můžete zde ochutnat základní francouzské lahůdky: cibulačku, šneky, mořské plody, jelítko, andujetku, Foie gras až po humra a dezerty. Vše ve velmi autentické podobě, žádné nadbíhání cizincům zde neexistuje.