22. března 2017

MŮJ TIP - Leberfinger






Viedenská cesta 257, Bratislava, Slovensko
Tel.: +421 2 6231 7590 
Email.: leberfinger@leberfinger.sk 
www.leberfinger.sk 
Otevřeno Po-Ne 11:00-24:00



Z jídelního lístku:
Hovězí vývar s domácími nudlemi rezance (3,30€) 
Fazolová polévka s uzeným masem, těstovinou a zakysanou smetanou (3,90€) 
Čočková polévka se ztraceným vejcem (3,30€) 
Valašská kyselica (3,30€) 
Maďarská gulášová polévka (4,90€) 
Domácí lokše plněné játrovým a kachním krémem (3,90€) 
Opečená sýrová dvojčata (eidam, uzený oštiepok) s domácími hranolky a tatarkou (8,90€) 
Grilovaný sumec s čočkovým salátem a zeleninou (11,90€) 
Grilovaný filet z candáta, kroupové rizoto (13,90€) 
Telecí líčka na kořenové zelenině, smetanová omáčka, houskový knedlík (12,90€) 
Telecí perkelt s jablky a máslovými haluškami (12,90€) 
Tradiční slovenské halušky s upraženou slaninou (6,90€) 
Tafelspitz Franz Josef s vařenou zeleninou, bramborami a špenátem (15,90€) 
Grilované vepřové koleno, nakládaná zelenina, chléb (12,90€) 
Kaštanové pyré se šlehačkou a lískovými oříšky (4,20€) 
Domácí jablkový nebo makový štrůdl s krémem šodó (3,30€) 
Bramborové šúlance s ořechy nebo mákem, polité rozpuštěným máslem (3,90€) 
Domácí krémeš (3,30€) 


Upozornění: 
Po čase opět zavítáme do Bratislavy. Přejdete-li most SNP, ocitnete se v Petržalce. A hned za mostem vlevo najdete dům, v němž sídlí penzion vysloužilých herců. V jeho přízemí je restaurace, v níž šéfkuchař Ján Duda připravuje jídla slovenská, česká, maďarská a rakouská. Byl zde od roku 1631 zájezdní hostinec, v němž kdysi obědval i Napoleon. Za komunistů prošel devastací, potom byl znovu obnoven. Můžete tu občas ochutnat dunajský guláš, škvarky nebo maštěné lokše s kuřecí pečínkou. Šúlance jsou šišky z bramborového nebo tvarohového těsta, tradiční dezert.