11. května 2017

Dernier Cri



Žhavou novinkou tohoto týdne je vyhlášení výsledků ankety Zlatý kuchař, kterou pořádá už po čtvrté časopis Gastro&Hotel. Jde o jedinou anketu, v níž hlasují pouze odborníci, především novináři zabývající se gastronomií, tedy nikdo z lidí fungujících aktivně v restauracích. Proto má tato anketa vysokou prestiž a autenticitu.
  1. Jan Punčochář (Grand Cri)
  2. Oldřich Sahajdák (La Degustation)
  3. Radek David (La Veranda, Babiččina zahrada)
  4. Roman Paulus (Alcron)
  5. Pavel Sapík (Terasa u Zlaté studně)
  6. Martin Štangl (Eska)
  7. Martin Svatek (Goldie Tábor)
  8. Přemysl Forejt (Entrée Olomouc)
  9. Michal Göth (Miuri Čeladná)
  10. Radek Kašpárek (Field)
  11. Marek Šáda (Mlýnec)
  12. Ondřej Jíňa (Next Door)
  13. Marek Fichtner (Augustine)
  14. Pavol Pavlík (La Terroir)
  15. Titus Eliáš (Na kopci)
  16. Jiří Král (Aureole)
  17. Jan Kracík (Pot-au-feu)
  18. Patrik Bečvář (Selský dvůr)
  19. Michal Černý (Story)
  20. Jaroslav Sapík (U Sapíků Klokočná)


V kategorii Zahraniční kuchař zvítězil Stephen Senewiratne z pražské restaurace Red Pif. V kategorii Objev roku zvítězil Přemek Forejt z olomouckého Entrée. Do Síně slávy byl zvolen Pavel Pospíšil, první český držitel michelinské hvězdy, který nyní působí v německém Bühlu-Oberbruchu (Pospisil´s Gasthof Krone).