20. července 2017
Dernier Cri
Žhavou novinkou tohoto týdne je zpráva takřka historická: v pondělí na Univerzitě Humanitas ve Vsetíně úspěšně obhájili své diplomové práce a získali titul bakalář čtyři první absolventi tříletého studia aristologie. V dějinách české a slovenské gastronomie budou tedy zapsáni první čtyři aristologové, kteří mají svůj titul podložen řádným vysokoškolským studiem. Jsou to Róbert Ihring, Adriana Ihringová a Bea Karelová ze Slovenska – a Čech (nebo spíše Valach) Karel Tomek z Velkých Karlovic. Další tři studenti budou obhajovat své diplomky za měsíc.
Velice gratuluju těmto svým studentům, byli opravdu výteční a jejich diplomky nesporně stojí za knižní vydání. Ať už tito absolventi zužitkují své vzdělání jako specializovaní novináři, gurmet-kritici nebo jako pedagogové, budou bezesporu přínosem pro naši gastronomickou osvětu.