6. prosince 2017

MŮJ TIP - Londoners




Štěpánská 23, Praha 1
Tel.: +420 774 188 042
Email: mail@londonerspraha.cz
www.londonerspraha.cz
Otevřeno každý den 11:00-23:00





Z jídelního lístku:
Kuřecí vývar ochucený bylinami a kořením (110 Kč)
Čočková kari polévka (95 Kč)
Tomatová polévka s koriandrem (95 Kč)
Chapati placka z bílé mouky (55 Kč)
Dal Masala žlutá čočka dušená s indickým kořením (215 Kč)
Palak Alo brambory se špenátem (215 Kč)
Aloo Gobi brambory a květák v tomatové omáčce (215 Kč)
Murg Tikka Tak kuře v cibulovo-rajčatové omáčce se smetanou (265 Kč)
Tawa Lamb vykostěné jehněčí s bylinkami a kořením (265 Kč)
Tandoori Chicken kuřecí maso marinované v jogurtu a pečené v tandooru (285 Kč)
Chicken Tikka kuře marinované v jogurtu (245 Kč)
Jemně kořeněné a dobře zapečené krevety (455 Kč)
Vindaloo kuře s bramborem v kořeněné omáčce (330 Kč)
Chicken Biryani kuřecí s rýží, kořením a šafránem (310 Kč)
Tawa Masala grilované rybí filé marinované, mátová omáčka (325 Kč)
Mango Lassi (70 Kč)
Gulab Jamun (125 Kč)
Ovocný salát (105 Kč)
Zmrzlina (105 Kč)


Upozornění: 
Kdysi zde fungovala slavná hospoda U Kupců, kde se hrál jazz. Potom tu byl Tuzex. Dodnes se v suterénních prostorách (23 Downtown) konají hudební večery. V přízemí je však indická restaurace, jejíž majitelé jsou Indové, kteří přišli do Prahy z Londýna. Proto má podnik charakter londýnského pubu. Každý den se v poledním menu (11:00-15:00) nabízejí jednoduchá indická jídla (sněz co můžeš za 129 Kč), na lístku jsou pokrmy složitější. Mají zde plynový tandoor, placky chapati z tohoto tandooru jsou vynikající. Jako příloha se většinou podává vařená rýže Basmati.