10. prosince 2014
MŮJ TIP - Yamato
U kanálky 14, 120 00 Praha 2
Tel.: +420 222 212 617
E-mail: info@yamato.cz
http://www.yamato.cz
Otevřeno Po-Pá 12:00-15:00, 17:30-23:00, S 17:30-23:00
Z jídelního lístku:
Misoshiru – tradiční japonská polévka ze sojových bobů (70 Kč)
Sashimi losos, 50g syrové ryby podávané s jemně nakrájenou ředkví a wasabi (140 Kč)
Sashimi Ika, 50g syrové sépie podávané s jemně nakrájenou ředkví a wasabi (130 Kč)
Sashimi jakubka, 50g syrové mušle podávané s jemně nakrájenou ředkví a wasabi (190 Kč)
Sashimi tuňák, 50g syrové ryby podávané s jemně nakrájenou ředkví a wasabi (210 Kč)
Nigiri sushi Ebi s vařenou krevetou (80 Kč)
Nigiri sushi Ikura s kaviárem (130 Kč)
Hoso Maki sushi 6 ks s úhořem a okurkou (210 Kč)
Shiitake Maki sushi 4 ks s vařenými houbičkami šitaké (140 Kč)
Spider Maki sushi 6 ks smažený mladý krab, majonéza Wasabi (260 Kč)
Tempura Ebi 3 ks krevety smažené v jemném těstíčku (240 Kč)
Tempura moriawase – krevety, ryby a zelenina smažené v jemném těstíčku (240 Kč)
Buta no kaku-ni, vařený vepřový bůček na japonský způsob (210 Kč)
Unadon – grilovaný úhoř podávaný s rýží a polévkou misoshiru (520 Kč)
Kamo no orenji miso yaki – pečená kachní prsa s pomerančovým miso (260 Kč)
Toriniku no Teriyaki – pečené kuřecí maso s omáčkou teriyaki (210 Kč)
Agedashi tofu – smažené tofu (70 Kč)
Dezerty dle denní nabídky (90 Kč)
Upozornění:
Pokud se nemýlím, Yamati jsou japonské skútry a Yamato byla bitevní loď. Toto je však japonská restaurace, která je sice vedena českými majiteli (jedním z nich je Zdenek Pohlreich) a vaří zde čeští kuchaři, avšak autenticita je zaručena v osobě Marka Hory, který v Japonsku strávil hodně času a naučil se vše potřebné. Jedna porce šestichodového večerního menu stojí 1090 Kč, připravuje se však minimálně pro dvě osoby. Originální design (i když poněkud strohý) a elegantní provedení interiéru. Pravé saké.