3. června 2015

MŮJ TIP - Le Procope







Le Procope
13 rue de l’Ancienne Comédie, 75006 Paris 
Tel.: +33 0140 467 900 
www.procope.com
Otevřeno Po-Pá 11:45-01:00, So-Ne 11:45-01:00


Z jídelního lístku:
Tradiční cibulová polévka (8,70 €)
Šest bretaňských ústřic Cadoret (11,40 €)
Šest velkých mušlí Palourdes (12,00 €) 
Šest mušlí Amandes (4,80 €) 
Šedé krevety (8,10 €) 
Velká porce langustýnek (26,50 €) 
Kachní paštika Richelieu (14,00 €) 
Kachní játra Foie-gras opečená a podávaná na toastu (20,90 €) 
Dvanáct šneků po burgundsku (18,40 €) 
Kohout na víně Ivre de Juliénas (25,80 €) 
Telecí hlava Tête de veau podle receptu z roku 1686 (27,70 €) 
Lososové Pavé d´Écosse Label Rouge, anglické brambory (24,00 €)  
Smažená hovězí líčka s dušenou karotkou na koriandru (21,50 €) 
Crème brulée na tahitské vanilce (9,00 €) 
Crêpes flambées na likéru Grand Marnier (11,70 €) 
Domácí zmrzlina Le Procope podle receptu z roku 1686 (10,20 €) 


Upozornění: Tentokrát jsme v Paříži – a hned v jedné z nejstarších restaurací vůbec, založené už v roce 1686! Sedávali zde Beaumarchais, Voltaire i sám Napoleon. Úžasná atmosféra. Procopa najdete kousek od náměstí Odeon a bulváru Saint-Germain. Můžete také sedět na terásce na opačné straně restaurace, v úzké uličce Cours du commerce Saint-André. Na jídelním lístku jsou pokrmy připravené podle receptů z doby založení podniku, hlavně telecí hlava a legendární zmrzliny. Nelekejte se cen, takhle draho je teď v Paříži všude, Procope je řazeno spíše mezi levnější.