Žhavé novinky pro pražské labužníky objevuje na své stránce webový blog s názvem Restu. Mezi nejnověji otevřenými restauracemi v Praze uvádí mimo jiné také smíchovskou Ve Dvoře (Nádražní 42), indickou restauraci Everest na Vinohradech (Anny Letenské 5), novou kavárnu SO! Coffee na letišti Václava Havla, kde rovněž vznikla i nová mexická restaurace Rancheros (zdá se, že jde spíše o fast food). Velmi zajímavou novinkou je restaurace Reinsdyr na vinohradském náměstí Míru 4, která nabízí mimo jiné i skandinávskou kuchyni – švédskou, norskou, finskou a dánskou. Je zde prý možno ochutnat speciality z čerstvé tresky, lososa - a dokonce i z masa severského jelena. Na jídelním lístku je mezi rybami uveden i catfish, což může být buďto vlkouš nebo sumec. Půjdeme se přesvědčit. V Rámové uličce číslo 4 nedaleko Dlouhé byla otevřena japonská restaurace Yoshihashi s originálním japonským šéfkuchařem. V názvu restaurace je zřejmě zakódováno i jméno údajného spolumajitele, slavného fotbalisty Ivana Haška, který v Japonsku prožil několik let a neskrývá své sympatie k japonským pokrmům. Kuchař pracuje před očima hostů, jde tedy převážně o pokrmy stylu teppanjaki. A na Smíchově (Radlická 1c) byla otevřena restaurace Kobe Anděl se zajímavým interiérem. Jde o sestru stejnojmenných restaurací na Václavském náměstí a na Chodově, její zaměření je možno odhalit z podnázvu Steak Grill Sushi. Jestli jde opravdu o pravé japonské maso kobe, to jsme zatím nezjistili.