Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

30. dubna 2014

MŮJ TIP - La Veranda







Elišky Krásnohorské 2, 110 00 Praha 1
Tel.: +420 224 814 733
E-mail:  office@laveranda.cz, 
www.laveranda.cz
Otevřeno Po-So 12:00-24:00



Z jídelního lístku:
Rybí polévka s rajčaty, fenyklem a kousky ryb (195 Kč)
Hráškový krém s divokým česnekem a česnekovými krutony s křupavou pancettou (145 Kč)
Grilované tygří krevety na česnekovém másle, rukola s fenyklem (345 Kč)
Pečená kachní Foie Gras, karamelizovaná jablka, pinie a omáčka z Marsaly (365 Kč)
Restované kalamáry, citrónové pyré, gremoláta, pražené pinie a rukola (325 Kč)
Grilovaná chobotnice, pyré z uzeného česneku, salát z malých rajčat  (365 Kč)
Doma uzený mořský vlk, ředkvičky, chřest, okurka a koprový crème fraîche (295 Kč)
Terina z křepelky, rebarbora, želé z portského vína a karamelizované ořechy (265 Kč)
Tagliatelle aglio olio peperoncino s tuňákovým tartarem (285 Kč)
Ravioly plněné telecím masem, medvědím česnekem a sýrem Fontina, chřest (395 Kč)
Filet dorády, fava fazole, malá rajčata, ředkvičky, hráškové pyré a pěna z hrášku (445 Kč)
Křepelka s kopřivovou nádivkou, chřest, jeruzalemské artyčoky a smržová omáčka (545 Kč)
Limoncello sorbet (65 Kč)
Vanilkové crème brûlée (125 Kč)
Levandulová panna cotta, višňová omáčka, amarena višně a drcené amarettini (185 Kč)

Upozornění: 
Šéfkuchař Radek David má velkou výhodu: majitel restaurace ho bere sebou do světa a do špičkových restaurací. Možná žádný jiný český kuchař nejedl v tolika michelinských podnicích. A Radek umí využívat těchto zkušeností. Neustále experimentuje a jeho pokrmy jsou opravdu neobvyklé. Umí však připravit i klasiku. Vaří se z čerstvých produktů, které Radek osobně vybírá u českých farmářů ze Šumavy, Krkonoš a Vysočiny.