Elišky Krásnohorské 2, 110 00 Praha 1
Tel.: +420 224 814 733
E-mail: office@laveranda.cz,
www.laveranda.cz
Otevřeno Po-So 12:00-24:00
Z jídelního lístku:
Rybí polévka s rajčaty, fenyklem a kousky ryb (195 Kč)
Hráškový krém s divokým česnekem a česnekovými krutony s křupavou pancettou (145 Kč)
Grilované tygří krevety na česnekovém másle, rukola s fenyklem (345 Kč)
Pečená kachní Foie Gras, karamelizovaná jablka, pinie a omáčka z Marsaly (365 Kč)
Restované kalamáry, citrónové pyré, gremoláta, pražené pinie a rukola (325 Kč)
Grilovaná chobotnice, pyré z uzeného česneku, salát z malých rajčat (365 Kč)
Doma uzený mořský vlk, ředkvičky, chřest, okurka a koprový crème fraîche (295 Kč)
Terina z křepelky, rebarbora, želé z portského vína a karamelizované ořechy (265 Kč)
Tagliatelle aglio olio peperoncino s tuňákovým tartarem (285 Kč)
Ravioly plněné telecím masem, medvědím česnekem a sýrem Fontina, chřest (395 Kč)
Filet dorády, fava fazole, malá rajčata, ředkvičky, hráškové pyré a pěna z hrášku (445 Kč)
Křepelka s kopřivovou nádivkou, chřest, jeruzalemské artyčoky a smržová omáčka (545 Kč)
Limoncello sorbet (65 Kč)
Vanilkové crème brûlée (125 Kč)
Levandulová panna cotta, višňová omáčka, amarena višně a drcené amarettini (185 Kč)
Upozornění:
Šéfkuchař Radek David má velkou výhodu: majitel restaurace ho bere sebou do světa a do špičkových restaurací. Možná žádný jiný český kuchař nejedl v tolika michelinských podnicích. A Radek umí využívat těchto zkušeností. Neustále experimentuje a jeho pokrmy jsou opravdu neobvyklé. Umí však připravit i klasiku. Vaří se z čerstvých produktů, které Radek osobně vybírá u českých farmářů ze Šumavy, Krkonoš a Vysočiny.