Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

9. dubna 2014

MŮJ TIP - Restaurace Jezerka







Na Jezerce 2a/1451, 140 00 Praha 4
Tel.: +420 241 407 902 
www.restauracejezerka.cz+420 241 407 902
Otevřeno každý den 11:00-24:00





Z jídelního lístku:
Silný slepičí vývar (49 Kč)
Ruský boršč (59 Kč)
Řecký salát se sýrem Feta, olivami a červenou cibulkou (69 Kč)
Luxusní vepřové škvarky s domácími okurkami (79 Kč)
Domácí paštika z kuřecích jater a portského vína (85 Kč)
Nakládaný hermelín s beraními rohy (69 Kč)
Grilovaný chléb z naší pekárny se slaninou a vejcem (79 Kč)
Staročeské krkonošské zapečené erteple se slaninou, vejcem a kyselou okurkou (119 Kč)
Staročeské krkonošské zapečené erteple se slaninou a lesními houbami (145 Kč)
Vepřová pečeně nad kolenem s glazé z černého piva (145 Kč)
Konfitované kachní stehno s jablky a brusinkovým zelím (175 Kč)
Španělský ptáček XXL s rýží (220 Kč)
Pomalu tažená kančí kýty na smetaně (195 Kč)
Domácí lívance s teplou omáčkou z lesních plodů a zakysanou smetanou (99 Kč)
Domácí tvarohové noky s jahodovou omáčkou (99 Kč)
Drt z naší cukrárny (59 Kč)
Domácí zmrzlina (35 Kč)

Upozornění: 
v budově Divadla na Jezerce vznikl podnik, který slouží nejen návštěvníkům divadla, nýbrž i běžným hostům. Příjemné prostředí v parku (v létě stolky na terase) a dobrá kuchyně, svázaná s konceptem Filipa Nyklíčka zvaným Boutiques Gourmandes (patří sem například La Gare nebo Les Moules). Základem jsou kvalitní suroviny, většinou francouzské nebo české. Každý den je něco ve speciální nabídce, zítra například kaldoun a pečené králičí stehno se špenátem. Také čerstvý mátový nebo zázvorový čaj.