Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

2. dubna 2014

MŮJ TIP - U Emy Destinnové









Kateřinská 7, 120 00 Praha 2
Tel.: +420 224 918 425 
www.uemydestinnove.cz
Otevřeno: Po-Pá: 11:00-23:00, So: 18:00-23:30 




Z jídelního lístku:
Krémová kukuřičná polévka (59 Kč)
Polévka s restovaným kuřecím masem, pórkem, hráškem a bramborami (74 Kč)
Krémová humří polévka se sladkým Sherry (95 Kč)
Paštika Foie Gras z Francie s oříšky, fíky, čatní z hrušek a portským vínem (185 Kč) 
Carpaccio ze svíčkové Black Angus, zálivka z bílého lanýže, pecorino (195 Kč)
Lososový tataráček s olivami a kapary (155 Kč) 
Restovaná žlutá a červená řepa na salátu z rucoly, pomeranče a sýru feta (155 Kč)
Pomalu pečený vepřový Iberico bůček, sojovo-medovo-uzený sezamový olej (165 Kč)
Restovaný dortík z humra a krevety na citronovo-limetkovo avokádové pěně (179 Kč)
Houby Cremini plněné klobásou, špenátem a mozzarellou, omáčka Madeira (155 Kč)
Smažené italské kalamáry s cuketou a šafránovým aioli (159 Kč)
Filet z dánského platýze, restovaný fenykl, kapary, rucola, olivy, coulis (379 Kč)
Pečený filet českého pstruha v krustičce z mandlí a bylinek, dijonská omáčka (379 Kč) 
Grilované kalamáry plněné pěnou z tygřích krevet, máslová šťáva z humra (410 Kč)
Pečený (ve špeku balený) skotský losos na pyré z anglického hrášku a pórku (389 Kč)
Restovaný filet mořského vlka s ratatouille a citronovým kapáním (399 Kč)
Steak Rib-Eye Black Angus (425 Kč) 
Cheesecake s tonkovými boby, malinovou omáčkou a čokoládou (125 Kč)
Citrusová panna cotta s kávovou granitou (115 Kč)

Upozornění:
Restaurace sídlí v domě, v němž se narodila světoznámá operní zpěvačka Ema Destinnová (1878-1930). Majitelem a šéfkuchařem je od roku 2009 Američan Steven Trumpfheller. Podnik má příjemnou domáckou atmosféru (v jedné části jsou dokonce pohovky, takže to vypadá jako útulný obývák) a jídla, jež se zde nabízejí, mají francouzsko-italsko-americký nádech. Steven vaří zásadně pouze z čerstvých surovin. Čtyřchodové menu za 800 Kč.