Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.
Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.
Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.
21. května 2014
MŮJ TIP - Nebozízek
Petřínské sady 411, 118 00 Praha 1 - Malá Strana
Tel.: +420 257 315 329
E-mail: nebozizek@nebozizek.cz
www.nebozizek.cz
Otevřeno každý den 11:00-23:00
Z jídelního lístku:
Kulajda se ztraceným vejcem (60 Kč)
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a zeleninou (50 Kč)
Caesar salát s česnekovými krutony (130 Kč)
Ravioli se špenátem a ricottou, vejcem a grilovanou dýní (130 Kč)
Domácí těstoviny s houbami (150 Kč)
Zvěřinový guláš s domácím pečivem (150 Kč)
Konfitované kachní stehno, kedlubnové zelí, bramborové koláčky (230 Kč)
Vepřový řízek na másle s bramborami a osmaženou cibulkou (190 Kč)
Telecí plec pečená se zeleninou, holandskou omáčkou a šťouchanými bramborami (250 Kč)
Grilovaný losos s houbovou pěnou a brambůrky (330 Kč)
Kančí hřbet pečený sous-vide s nočky, mandlovou nádivkou a zeleninou (250 Kč)
Grilované krevety s jasmínovou rýží na vaječné omeletě (230 Kč)
Ananasové taštičky plněné krémem Mascarpone (90 Kč)
Dva kynuté borůvkové knedlíčky se strouhaným tvarohem (90 Kč)
Panna cotta s karamalem na pomerančovém ragú (90 Kč)
Upozornění:
V létě je tu nádherně. Tak krásnou vyhlídku má málokterá restaurace. Jí se buďto na kryté prosklené terase, nebo ve stylově zařízeném přízemí původní budovy. Je-li hezké počasí, můžete sedět i venku. Oblíbené jsou zde svatební hostiny včetně apartmánů v patře. Kuchyně si v posledních letech udržuje stabilní úroveň. Ostatně jedli tu i prezidenti.