Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

3. září 2014

MŮJ TIP - Pintovka









Nad Záhybem 248, 390 01 Tábor-Horky 
Tel.: +420 702 462 633
E-mail: restauracepintovka@seznam.cz 
www.pintovka.cz
Otevřeno každý den 11:00-20:00



Z jídelního lístku:
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky (25 Kč)
Jihočeská česnečka se šunkou, sýrem a chlebem (36 Kč)
Grilovaný hermelín s bylinkami a slaninou, čatní z ananasu a manga s chilli papričkami (84 Kč)
Tatarský biftek z pravé hovězí svíčkové s šesti topinkami (148 Kč) 
Smažený kuřecí řízek, šťouchaný brambor, okurka (109 Kč)
Konfitované kachní stehno, červené zelí, žemlový knedlík (138 Kč)
Kuřecí steak s hříbkovou směsí s pečenými bramborami na grilu (168 Kč)
Bramborové noky s hříbky, slaninou, cibulkou a česnekem, sypané parmezánem (148 Kč)
Vepřová krkovička na grilu se šťouchanými bramborami (168 Kč)
Vepřová panenka se slaninou na zelených fazolkách, pepřová omáčka (192 Kč)
Smetanový dort s banány a čokoládou (49 Kč) 
Palačinka s lesním ovocem a šlehačkou (58 Kč) 
Dva domácí lívance s borůvkovým žahourem (58 Kč) 
Horké maliny s kopečkem zmrzliny (84 Kč) 

Upozornění: 
Restaurace v parku na okraji Tábora (za mostem směrem na Větrovy) prošla v poslední době zajímavou proměnou. Místo je nazváno podle táborského hejtmana Havla Pinty, který zde prý po své smrti strašil. Kdysi (na konci 19. století) zde byly dvě legendární hospůdky, jejichž tradici se Pintovka snaží zachovat. Historie místa je velmi zajímavá, ale ještě zajímavější je neokázalý jídelní lístek (moc mi chutnaly například bramborové noky s hříbky a slaninou) a ceny pokrmů. Od doby, kdy zde točil Zdeněk Pohlreich, se to opravdu změnilo k lepšímu. Teď je to ideální místo pro oběd s rodinou na malém výletě. Večer se však zavírá velmi brzy.