Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

22. října 2014

MŮJ TIP - Alcron










Hotel Radisson Blu Alcron 
Štěpánská 40/623, 110 00 Praha 1
Tel.: +420 222 820 410
E-mail:  alcron@radissonblu.com
Otevřeno: Po–Pátek 12:00–14:30, 17:30-22:30, So 17:30-22:30


Z jídelního lístku:
Dýňová polévka se zázvorem a kardamonem
Bramborovo-lanýžové gnocchi s pažitkovou emulzí
Ravioli z červené řepy s ricottou a tymiánem
Pečený filet z lososa s hráškem, mátou a raviolkou
Ceviche z mořského vlka a mušlí svatého Jakuba s chili, okurkou a mangem
Telecí vitello tonnato s krémovou tuňákovou omáčkou, smažené kapary
Marinovaný losos s okurkou, křenem, slaninovou strouhankou a koprovým olejem
Zauzený dančí hřbet s hruškou a marmeládou z červeného zelí
Pošírovaný mořský vlk s kouřovým aroma, petrželová ovesná kaše, křepelčí vajíčko
Pečený srnčí hřbet s kaštanovým pyré a černým kořenem
Pečené kachní foie gras s hruškou, kaparovým purée a zázvorovou pěnou
US-prime hovězí flank, dušená plec s esencí miso, bramborová kaše uzená v jasmínovém čaji
Koláč ze sicilských citrónů s citrónovo-tymiánovým sorbetem a drobenkou
Cheesecake z muškátové dýně s kandovaným kumquatem a zmrzlinou z dýňového oleje
Panna cotta z citrónové trávy se zázvorem a ananasem
Teplá a studená variace z čokolády Valrhona

Upozornění: 
Restaurace oceňovaná už tři roky hvězdičkou Michelin nabízí pouze tři druhy menu: tříchovové za 1000 Kč, čtyřchodové za 1200 Kč a pětichodové za 1400 Kč. Šéfkuchař Roman Paulus patří k nejlepším českým kuchařům současnosti a je zárukou vysoce kvalitní nabídky. V hotelu Alcron je ještě jedna restaurace s názvem La Rotonde, ta vaří jednodušší (a levnější) pokrmy, přestože ve stejné kuchyni a v podstatě stejným týmem.