Hotel Radisson Blu Alcron
Štěpánská 40/623, 110 00 Praha 1
Tel.: +420 222 820 410
E-mail: alcron@radissonblu.com
E-mail: alcron@radissonblu.com
Otevřeno: Po–Pátek 12:00–14:30, 17:30-22:30, So 17:30-22:30
Z jídelního lístku:
Dýňová polévka se zázvorem a kardamonem
Bramborovo-lanýžové gnocchi s pažitkovou emulzí
Ravioli z červené řepy s ricottou a tymiánem
Pečený filet z lososa s hráškem, mátou a raviolkou
Ceviche z mořského vlka a mušlí svatého Jakuba s chili, okurkou a mangem
Telecí vitello tonnato s krémovou tuňákovou omáčkou, smažené kapary
Marinovaný losos s okurkou, křenem, slaninovou strouhankou a koprovým olejem
Zauzený dančí hřbet s hruškou a marmeládou z červeného zelí
Pošírovaný mořský vlk s kouřovým aroma, petrželová ovesná kaše, křepelčí vajíčko
Pečený srnčí hřbet s kaštanovým pyré a černým kořenem
Pečené kachní foie gras s hruškou, kaparovým purée a zázvorovou pěnou
US-prime hovězí flank, dušená plec s esencí miso, bramborová kaše uzená v jasmínovém čaji
Koláč ze sicilských citrónů s citrónovo-tymiánovým sorbetem a drobenkou
Cheesecake z muškátové dýně s kandovaným kumquatem a zmrzlinou z dýňového oleje
Panna cotta z citrónové trávy se zázvorem a ananasem
Teplá a studená variace z čokolády Valrhona
Upozornění:
Restaurace oceňovaná už tři roky hvězdičkou Michelin nabízí pouze tři druhy menu: tříchovové za 1000 Kč, čtyřchodové za 1200 Kč a pětichodové za 1400 Kč. Šéfkuchař Roman Paulus patří k nejlepším českým kuchařům současnosti a je zárukou vysoce kvalitní nabídky. V hotelu Alcron je ještě jedna restaurace s názvem La Rotonde, ta vaří jednodušší (a levnější) pokrmy, přestože ve stejné kuchyni a v podstatě stejným týmem.