Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

1. října 2014

MŮJ TIP - Grand Cru










Lodecká 1181/4, 110 00 Praha 1-Nové Město
Tel.: +420 775 044 076
E-mail: info@grand-cru.cz
www.grand-cru.cz
Otevřeno Út-So 11:30-15:00, 18:00-23:00


Z jídelního lístku:
Boutarge s citronem a olivovým olejem (290 Kč)
Domácí kachní pomazánka se sušenými švestkami (150 Kč)
Hovězí tartar, hříbkové pyré (240 Kč)
Zprudka opečený tuňák, limetkovo medový dresink, espuma Margarita (230 Kč)
Konfitovaná játra z mořského ďasa – pro 2 osoby (530 Kč)
Variace jehněčího, mangold, lišky a levandulové jus (390 Kč)
Mořský jazyk, zeleninové julienne a pošírované langustýny (490 Kč)
Bavorský krém s meduňkou a švestkami, meringue, tymiánovo-meruňkový sorbet (160 Kč)
Hruškovo-mandlový koláč s vanilkovou zmrzlinou (145 Kč)


Upozornění: 
Od 1. října zde oficiálně šéfuje kuchyni Jan Punčochář, hlavním someliérem je Jakub Přibyl. Tihle dva muži patří k nejlepším lidem v oboru u nás. Dá se předpokládat, že se restaurace nyní objeví na předních místech žebříčků a bude horkým favoritem pro udělení michelinské hvězdy. Jídelní lístek se zatím vytváří, nic není definitivní, takže se můžeme těšit. Některé lahůdky, které jsou zde k mání, jinde stěží najdete – například botargu (jikry z cípala, italský kaviár) nebo konfitovaná játra z mořského ďasa. Vždycky jsem se těšil, co Honza vymyslí – a bál jsem se, že odejde do zahraničí.