Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

5. listopadu 2014

MŮJ TIP - Essensia










Nebovidská 1, 118 00 Praha 1
Tel.: +420 233 088 777 
E-mail: moprg-reservations@hohg.com
www.mandarinoriental.com/prague/fine-dining/essensia
Otevřeno každý den 12:00-14:30, 18:00-23:00


Z jídelního lístku:
Polévka Kulajda s lesními houbami (245 Kč)
Dýňová púolévka s kokosovým mlékem (245 Kč)
Vietnamská polévka Pho (275 Kč)
Thajská polévka Tom Kha Goong s tygřčími krevetami (395 Kč)
Šoulet s kroupami, čočkou, hráškem a konfitovanými kachními žaludky (345 Kč)
Pirohy s kysaným zelím, špekem a bryndzou (275 Kč)
Sašimi se salátem z mořských řas (445 Kč)
Tataki z mušlí sv. Jakuba, květáku, mořských řas a miso (445 Kč)
Zeleninový kebab s indickým sýrem (395 Kč)
Kuře tikka masala s rýží basmati a čočkovým chlebem (575 Kč)
Telecí řízek s bramborovým salátem a okurkovo-koprovým salátem (595 Kč)
Lososový pstruh s restovaniou karotkou, špenátem a pastinákovou kaší (595 Kč)
Mangové lassí (295 Kč)
Gulab jamun s mandlemi a pistáciovými oříšky (295 Kč)
Domácí zhmrzlina s jahodami a Grand Marnier (95 Kč)

Upozornění: 
Restaurace v luxusním hotelu Mandarin Oriental je samozřejmě cenově ve vyšší kategorii, ale jeden z nejlepších českých šéfkuchařů Jiří Štift je zárukou vynikající kvality. Na jídelním lístku jsou vždy nějaké české speciality, většinu však tvoří orientální pokrmy, jež mají málokde viděnou autenticitu, například Tikka masala se peče v tandooru. V létě se dá jíst venku v sympatickém prostředí.