Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

24. prosince 2014

MŮJ TIP - Ristorantino da Matteo









Jirečkova 11, 170 00 Praha 7
Tel.: +420 222 938 132 
www.damatteo.cz
Otevřeno Po-Ne 11:30–15:30, 18:00–23:00 



Z jídelního lístku:
Sezonní zeleninová polévka Minestrone (95 Kč) 
Chobotnice s toskánskými fazolemi a rukolou (200 Kč)
Buvolí mozzarella na salátku z červené čekanky a pečených paprik (160 Kč) 
Čekanka a červená čekanka s ovčím sýrem Pecorino, hruškou a ořechy (120 Kč) 
Fenykl, olivy a pomeranč (130 Kč)
Orecchiette s divokou brokolicí (160 Kč) 
Bucatini alla amatriciana (180 Kč)
Pici se slávkami a ovčím sýrem Pecorino (190 Kč)
Jehněčí na bílém víně s rozmarýnem a olivami (270 Kč) 
Kuře na paprikách po římsku (240 Kč) 
Kančí pečené na kaštanech (300 Kč) 
Tiramisù (100 Kč) 
Fondant al cioccolato (130 Kč) 

Upozornění: 
Nová ryze italská hospůdka na Letné, hned u tunelu. Matteo je Matěj, má italského otce a českou matku, pracoval v Itálii i v Praze a nyní se konečně osamostatnil. Dává ovšem přednost receptům římským, ty totiž ovládá nejlépe. Hezká atmosféra a mladá klientela. Skvělé jsou Bucatini alla amatriciana, nejtypičtější římské těstoviny s rajčatovou omáčkou: myslím, že nikdo v Praze je nedělá tak autenticky jako Matteo. Připadáte si opravdu jako v Římě!