Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

3. prosince 2014

MŮJ TIP - SaSaZu










Bubenské nábřeží 13, 117 00 Praha 7
Tel.: +420 284 097 455
E-mail: restaurant@sasazu.com
www.sasazu.com
Otevřeno Ne-St 12:00-24:00, Čt-So 12:00-01:00


Z jídelního lístku:
Polévka Yam Yam, Saké kombu, kreveta, úhoř unagi, nudle somba, houby enoki (175 Kč) 
Kuřecí kokosovo-kukuřičná polévka, zelené papriky, yakitori, houby šiitake (175 Kč)
Tam Tam Me - rolka s mušlemi sv. Jakuba, grilovaný lilek, čínské hovězí, šiitake (385 Kč) 
Thajský salát ze zelené papáji, manga, thajských fazolí, oříšků kešu (325 Kč)
Singapurské kuře Tikka tandoori masala, sýr New Delhi, jogurt, rukola (340 Kč)
Salát ze sečuánského hovězího a pěti koření, rukoly, bílé ředkve, togarashi (295 Kč)
Pekingská kachna pečená v kamenné peci, foie gras, okurka, čínská palačinka (295 Kč)
Ryba Phom-Penh v peci roti, ajam pedis, květáková omáčka, kokosový jogurt (350 Kč)
Bombajské kuře marinované v jogurtu, pečené na másle, garam masala, limetka (325 Kč)
Krevety Bang Chang, pomelo, ořechy kemiri ořechy, kokos, citrónová omáčka (295 Kč)
Vietnamské kuře Ga Kari, tamarind, rýžové nudle, brambor (310 Kč)
Kachna pěti koření, tamarind, vietnamské rýžové nudle, víno z liči, česnek, fazolky (295 Kč)
Singapurský krab v rýžovém obalu Banh Cuon, chilli-česneková omáčka (295 Kč)
Lak Lok - hovězí a kachna ve stylu Phnom Penh, Radjak Manis, fazole (330 Kč)
Singapurské jehněčí, kari, sušená rajčata, kari-laksa omáčka, indický chléb naan (455 Kč)
Pečené jakubky Papasan, kemiri oříšky, galangal, omáčka laksa, rukolový salát (295 Kč)
Křupavé kalamáry Bago, houbovo-pepřová omáčka, koriandr (350 Kč)
Kokosové tiramisu (210 Kč)
Mango Crumble (210 Kč)

Upozornění: 
Velmi kreativní asijská kuchyně, velmi autentická, ačkoliv šéfkuchař Shahaf Shabtay pochází z Izraele. Projel však celou Asii a všude aktivně pracoval. Velmi atraktivní interiér navozuje tu správnou atmosféru. Tomu se říká „zážitková gastronomie“. Návštěva v této restauraci, kterou najdete v areálu holešovické tržnice (velké parkoviště k dispozici) je opravdu zážitkem, na který se nezapomíná.