Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

31. prosince 2014

MŮJ TIP - Tři knížata











Masarykovo náměstí 1189/44, 586 01 Jihlava
Tel.: +420 567 210 933
E-mail: restaurant@tri-knizata.cz
www.triknizata.cz
Otevřeno Po-Čt 10:30-22:00, Pá-So 10:30-23:00



Z jídelního lístku:
Vývar z hovězích žeber s kořenovou zeleninou, nudlemi a sekanou petrželkou (40 Kč)
Jemný česnekový krém se slaninou a máslovými krutóny (40 Kč)
Klasická francouzská cibulová polévka zapečená se sýrem ementál (70 Kč)
Rybí polévka à la Bouillabaisse s kusy ryb, omáčkou rouille a pečenou bagetou (120 Kč)
Gratinovaný kozí sýr v křupavém těstě, ananasové chutney s kari a kardamonem (150 Kč)
Carpaccio z lososa s limetkovou emulzí, řeřichou a strouhaným vajíčkem (150 Kč)
Restované krevety s gremolátou a ciabattou (190 Kč)
Carpaccio z hovězí svíčkové s černými olivami, rukolou a parmazánem (150 Kč)
Kachní rilettes, nakládané okurky Cornichon, cibulky a tmavé pečivo (120 Kč)
Padebornské kuřecí prsíčko s těstovinovou rýží, fazolky fava, rajčata, parmazánová pěna (190 Kč)
Hovězí líčka Limousin dušená ve víně Rioja, bramborová kaše, zelenina, žampióny (290 Kč)
Konfitované králičí stehno, lanýžové gnocchi, dušené zelí, créme fraiche, sýr (250 Kč)
Grilované krevety Black tiger (390 Kč)
Grilovaná vepřová krkovice (150 Kč)
Grilovaný hovězí US Flap meat steak (390 Kč)
Hovězí karabáček dušený 24 hodin s omáčkou z kachních jater a lanýžového oleje (290 Kč)
Horké višně s vanilkovou zmrzlinou a praženými plátky mandlí (65 Kč)
Domácí povidlové taštičky z bramborového těsta se šlehačkou a ořechovým cukrem (65 Kč)
Crumble z hrušek a rebarbory s koňakovou zmrzlinou (65 Kč)

Upozornění: 
Mnoho labužníků (včetně mě) mrzí, že se Pavel Mareš odsunul až do Jihlavy. Rádi jsme chodili do pražských restaurací, kde dříve vařil. Nyní však je majitelem a šéfkuchařem vynikající restaurace v centru staré Jihlavy. Ten podnik opravdu stojí za zastávku Hosté můžou Pavla vidět při práci v otevřené kuchyni. Nejlepší restaurace ve městě je nekuřácká. Tříchodové polední menu za 110 Kč.