Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

4. února 2015

Pivovar Valášek







Dolní Jasenka 190, 755 01 Vsetín
Tel.: +420 773 025 454 
E-mail:  provozni@minipivovar.com 
www.minipivovar.com
Otevřeno Po-Čt 10:30-22:00, Pá-So 10:30-24:00


Z jídelního lístku:
Valašská kyselice (35 Kč)
Slepičí vývar s nudlemi (30 kč)
Česneková polévka (30 Kč)
Nakládaný hermelín s feferonkou (56 Kč)
Nakládané olomoucké tvarůžky (54 Kč)
Utopenci v pikantním nálevu s cibulí (35 Kč)
Valašský kontrabáš zapékaný se sýrem, brambor, pohanka uzené maso (59 Kč)
Pivovarský bramborák s mlátem (29 Kč)
Halušky se zelím a uzeným masem (85 Kč)
Smažená niva v bramborákovém těstě (77 Kč)
Kuřecí přírodní řízek se sázeným vejcem (99 Kč)
Pečené kachní stehno, červené zelí, bramborový knedlík (149 Kč)
Svíčková s brusinkami, houskový knedlík (129 Kč)
Pivovarský guláš, houskový knedlík (125 Kč)
Biftek na zelených fazolkách a anglické slanině (259 Kč)
Vepřová panenka plněná sušenými švestkami a anglickou slaninou (169 Kč)
Staročečský medovník (30 Kč)
Palačinky s ovocem, šlehačkou a zmrzlinou (69 Kč)


Upozornění: V budově pivovárku, kde se vaří výtečné pivo Valášek (světlý speciál 14°, světlý ležák 12°, Vsacan nepasterizovaný a nefiltrovaný), je stylová restaurace solidní úrovně. Nečekejte žádné zázraky, ale pro toho, kdo chce aspoň průměrnou kvalitu a slušné ceny, může být toto dobrým tipem na oběd nebo na večeři. Suroviny jsou většinou místní a nezjistil jsem používání konveniencí a aditiv - jestli v jídle byly, tak opravdu minimálně.