Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

4. března 2015

MŮJ TIP - Café Platýz







Národní 416/37, Praha 1
Tel.: +420 224 211 161
E-mail: info@cafeplatyz.cz
www.cafeplatyz.cz
Otevřeno Po-Pá 9:00-23:00, So-Ne 11:00-23:00


Z jídelního lístku:
Cibulačka se sýrovými krutony (35 Kč)
Dvojitý slepičí vývar s trhaným masem a zeleninou restovanou na másle (95 Kč) 
Tři sázená vejce se šunkou nebo slaninou (90 Kč)
Tři vejce do skla (60 Kč)
Vídeňské párky s dvojí hořčicí a křenem (80 Kč) 
Šlehaná omeleta s lesními houbami (85 Kč)
Lívance s domácí zavařeninou a zakysanou smetanou (90 Kč)
Marinovaný losos, koprovo–medový dresink, na lůžku z listových salátů (165 Kč)
Anglický roastbeef se salátem Waldorf  (170 Kč)
Smažený sýr s vařeným bramborem, domácí tatarská omáčka, okurkový salát (105 Kč )
Kuře na červeném kari s jasmínovou rýží (120 Kč) 
Filet z candáta na citronovém rizotu, pečená cherry rajčátka, šampaňská omáčk (295 Kč)
Vídeňský telecí řízek s bramborovým salátem (285 Kč)
Tabulová špička s hořčičnou omáčkou, jablečný křen, vařený brambor (175 Kč)
Hovězí guláš Fiakr s čerstvým pečivem (170 Kč)
Hovězí roštěná Esterhazy s husími játry a špeclemi (245 Kč)
Císařský telecí paprikáš s krupicovými noky (195 Kč) 
Lívance s domácí zavařeninou a zakysanou smetanou (90 Kč)


Upozornění: Nově rekonstruovaná (dosti prostorná) kavárna v průchodu Platýz má sympatickou předválečnou atmosféru, chodí sem hodně štamgastů. Je to v centru, ale není zde rušno. Majitelka je manželkou herce Mirka Donutila. Jídelní lístek sestavil pohostinsky Jaroslav Sapík. Každé poledne zlevněné menu. Mladý personál se chová přátelsky, avšak ne vlezle.