Žhavou novinkou tohoto týdne bylo vyhlášení vítězů druhého ročníku ankety Zlatý kuchař, kterou pořádá redakce časopisu Gastro&Hotel a v níž hlasují publicisté zabývající se gastronomií, tedy ne laici a ne kuchaři či manažeři restaurací, jako v jiných anketách.
Uvádím prvních třicet kuchařů, jak se umístili v anketě Zlatý kuchař 2015.
1) Oldřich Sahajdák (Degustation)
2) Roman Paulus (Alcron)
3) Jan Punčochář (Grand Cru)
4) Jiří Štift (Essencia)
5) Jaroslav Sapík (U Sapíků Klokočná)
6) Pavel Sapík (Terasa u Zlaté studně)
7) Titus Eliáš (Na konci)
8) Michal Göth (Miuri Čeladná)
9) Radek David (La Veranda, Babiččina zahrada)
10) Martin Svatek (Goldie Tábor)
Jiří Král (Aureole)
Petr Fučík (Koishi Brno)
Mirek Kalina (Kalina)
14) Zdeněk Pohlreich (Divinis, Cafe Imperial)
15) Jan Horký (Franc.rest. Obecní dům)
16) Pavel Šašek (Aria)
17) Tomáš Kalina (Noodle)
18) Richard Šusta (Suterén)
19) Marek Raditsch (Kampapark)
Marek Fichtner (Augustine)
21) Jan Štěrba (Chateau Mcely)
22) Radek Kašpárek (Field)
23) Jan Pípal (Vinohradský parlament)
24) Pavel Mareš (U tří knížat Jihlava)
25) Ondřej Koráb (Le Grill)
26) Václav Frič (Na pekárně)
Michal Černý (Story)
Richard Fuchs (CottoCrudo)
Jan Kracík (Pot-au-feu)
Miroslav Grusz (Aromi)
Objevem roku byl zvolen Patrik Bečvář (Selský dvůr Hostivař), cenu pro zahraničního kuchaře si odnesli Riccardo Lucque (Aromi) a Paul Day (Sansho), do Síně slávy byl zařazen Jaroslav Sapík (U Sapíků Klokočná).