Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

13. května 2015

MŮJ TIP - Maso a kobliha







Petrská 23, 110 00 Praha 1
Tel.: +420 224 815 056
Email ahoj@masoakobliha.cz
www.masoakobliha.cz
Otevřeno Út 11:00-17:00, St-Pá 11:00-21:30, So 11:00-17:00


Z jídelního lístku:
Skotské vejce (95 Kč)
Dvě krokety s naší kolínkovou šunkou (65 Kč)
Vepřové krekry Pork skin a pálivé avokádo (85 Kč)
Slider s masovou koulí a sýrem (145 Kč)
Sendvič s řízkem, zelenou salsou, vejcem a ančovičkou (180 Kč)
Faggot s kaší z pečených brambor a hráškem (165 Kč)
Teplá šunka, vejce a opražená kaše (180 Kč)
Solené hovězí, brambory, vejce, jalapeno (185 Kč)
Dvě klobásky s kaší (165 Kč)
Karotky s medem a zázvorem (55 Kč)
Kobliha s krémem s pravou vanilkou (55 Kč)
Apple Crumble - pečené jablko s posypem (95 Kč)
Citrónový meringue koláč (125 Kč)
Připálený karamelový koláč (125 Kč)

Upozornění: Nový projekt Angličana Paula Daye, majitele a šéflkuchaře nedaleké restaurace Sansho, je dosti neobvyklý. Spojuje řeznictví Real Meat Society (které pracuje s masem ze sesterské farmy) a hospůdku s jednoduchým jídelním lístkem. Paul tomu říká „řeznická hospůdka“. Dokonce i Michelin zařadil tento podnik do svého katalogu! Můžete zde ochutnat například anglickou klasiku „skotské vejce“, která se tuším objevuje v Praze poprvé. Nebo výtečné „pork skin“, slaninové krekry. Chybí mi jen polévka. Čepuje se originální pivo Matuška nebo cider.