Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

7. října 2015

MŮJ TIP - Restaurace Losín






U papírny 9, 788 15 Velké Losiny
Tel.: +420 583 285 627
E-mail: vavrova.veronika@rpvl.cz
Web: www.rpvl.cz
Otevřeno Út-Čt 11:00-18:00, Pá-So 11:00-20:00, Ne 11:00-18:00


Z jídelního lístku:
Silný drůbeží vývar s masem, domácími nudlemi a zeleninou (30 Kč)
Papírenská česnečka s olomouckým tvarůžkem (40 Kč)
Gulášová polévka s pečivem (35 Kč)
Papírenská škvarková pomazánka s pečivem (59 Kč)
Tři druhy sýrů naložených v oleji s bylinkami, olivami a česnekem, pečivo (79 Kč)
Špenátové knedlíky v nivové omáčce se smaženými cibulovými kroužky (119 Kč)
Kuskus s čerstvou zeleninou a sýrem Cottage (85 Kč)
Pstruh na bylinkovém másle, tymiánové brambory (159 Kč)
Staročeská vepřová líčka v omáčce z povidel a tmavého piva, bramborová kaše (129 Kč)
Přes noc v sádle pečené kachní stehno, červené zelí, bramborový knedlík (149 Kč)
Vlažný salátek z pečené kachny s jablky a cibulí, brusinky a pečivo (129 Kč)
Kynuté tvarohové knedlíky se zkaramelizovanými jablky a zakysanou smetanou (69 Kč)
Bramborové šišky s máslovou skořicovou strouhankou a marinovanými švestkami (89 Kč)
Horké maliny s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou (75 Kč)


Upozornění: Restaurace je součástí staré papírny, kde se dodnes vyrábí vzácný ruční papír. Na jídelním lístku se podílí pražský šéfkuchař Vladimír Šmejkal. Pokrmy jsou povětšinou tradiční české, z kvalitních čerstvých surovin, jen s drobnými úpravami – jako například česnečka s nakrájeným tvarůžkem. Je skvělá! Vřele doporučuju!