Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

2. prosince 2015

MŮJ TIP - Ichnusa








Plaská 623/5, 150 00 Praha 5-Malá Strana
Telefon: +420 605 375 012
www.ichnusa.restaurant.cz
Otevřeno 08:00-24:00


Z jídelního lístku:
Pórková polévka (40 Kč)
Bruschetta s rajčaty, kapary, ančovičkami a mozzarellou (135 Kč)
Slávky na bílém víně (155 Kč)
Chobotnicový salát (155 Kč)
Burrida - kousky žraloka marinované s vlašskými ořechy (155 Kč)
Burrata mozzarella se salátem (210 Kč) 
Conchiglie s klobáskou salsiccia a rajčaty (215 Kč)
Fregola se slávkami (225 Kč)
Risotto s jehněčí klobáskou salsiccia a pecorinem (100 Kč)
Risotto s krevetami a cuketou (275 Kč)
Steak z tuňáka s grilovanou zeleninou a fíkovou marmeládou (315 Kč)
Dušený mořský úhoř s teplou zeleninou (315 Kč)
Pečený bůček s restovaným květákem, cuketou a bruschettou (110 Kč)
Bramborové gnocchi se smetanou, žampiony a pecorinem (90 Kč) 
Domácí tiramisu (75 Kč)
Višňová crostata (75 Kč)


Upozornění:
Miniaturní sardinská botega, rarita Smíchova. Na tom místě byste asi nic podobného nečekali. Na velmi malém prostoru najdete bistro, prodejnu lahůdek a vinotéku. Majiteli je česko-italský tým. Vaří se každý den z čerstvých surovin autentická (téměř obyčejná) sardinská jídla. Někdy dokonce chybí jídelní lístek, jednotlivé položky se totiž dají vyjmenovat zpaměti. Když máte štěstí, dostanete i culingionis, sardinské „sešívané“ ravioli plněné směsí brambor, ricotty a čerstvé máty. Název podniku je odvozen od řeckého názvu Sardínie, existuje rovněž stejnojmenné sardinské pivo.