Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

17. února 2016

MŮJ TIP Alforno






Petrské náměstí 4, 110 00 Praha 1
Tel.: +420 222 316 011
E-mail.:  info@al-forno.cz
www.al-forno.cz
Otevřeno denně 11:00-23:00



Z jídelního lístku:
Dýňová polévka z opečeným chipsem z vepřového líčka (75 Kč)
Polévka z pečené cibule s krutonem (58 Kč)
Foccacia rosmarino e aglio (65 Kč)
Foccacia s ricottou a sušenými rajčaty (88 Kč)
Vitello tonnato (175 Kč)
Ravioli z červené řepy plněné kozím sýrem (158 Kč)
Grilovaná mozzarella v parmské šunce, míchaný listový salát (175 Kč)
Lasagne s boloňským ragú (188 Kč)
Spaghetti aglio olio peperoncino s pancettou (158 Kč)
Gratinované rigatoni se špenátem, kozím sýrem a sušenými rajčaty (170 Kč)
Risotto s dýní a čerstvou salsicciou (168 Kč)
Pizza Margherita (138 Kč)
Ossobuco alla milanese (358 Kč)
Pečená vepřová kotleta na česneku a šalvěji, cizrnové pyré (245 Kč)
Pomalu pečená hovězí líčka na zelenině a víně chianti, gorgonzolová polenta (258 Kč)
Grilované jehněčí kotletky na bylinkách, špenát na česneku, pečená karotka (395 Kč)
Tiramisu (128 Kč)
Panna cotta al caffee con caramello (125 Kč) 


Upozornění: 
Na náměstíčku pár kroků od centra najdete v každé době autentickou italskou hospůdku se skvělou pecí, v níž se peče většina jídel, včetně vynikajících foccacií. Zvlášť upozorňuju na Ossobuco, telecí koleno s morkovou kostí uprostřed, dušené po milánsku se zeleninou a podávané se šafránovým rizotrm. Mají zde i mé oblíbené bílé víno z Piemontu: Roero Arneis. V létě je venku příjemná zahrádka, v zimě teplíčko od pece.