Obere Wörthstraße 2, Nürnberg, Německo
Tel.: 0911/ 23 73 171
Email: info@karlsbrueckla.de
Email: info@karlsbrueckla.de
www.karlsbrueckla.de
Otevřeno Po-Čt 11:30-22:00, Pá-So 11:30-01:00, Ne 11:30-20:00
Z jídelního lístku:
Domácí chřestová krémová polévka (4,80€)
Frankská svatební polévka s játrovými knedlíčky a morkovými klopsy (4,50€)
Frankská bramborové polévka s klobáskami (4,50€)
Strammer Max – selský chléb s vařenou šunkou a dvěma sázenými vejci (4,80€)
Šest norimberských klobásek se zelným salátem a selským chlebem (7,20€)
Frankský selský sulc v cibulové šťávě, pečené brambory (7,80€)
Opečené knedlíky se šunkou, vejcem a salátem (7,20€)
Sýrové špecle s opečenou cibulkou a míchaným salátem (8,80€)
Chřest na másle se šťouchanými bramborami (10,80€)
Chřest na másle s vařenou šunkou a šťouchanými bramborami (13,80€)
Chřest na másle s šesti norimberskými klobáskami a šťouchanými bramborami (14,80€)
Chřest na másle s rumpsteakem a šťouchanými bramborami (20,80€)
Vepřová pečeně v pivní omáčce, bramborový knedlík a míchaný salát (9,80€)
Pečený candát na mandlovém másle, šťouchané brambory, míchaný salát (14,80€)
Frankský štrůdl se šlehačkou a vanilkovou zmrzlinou (5,50€)
Horké maliny s vanilkovou zrmzlinou a šlehačkou (4,50€)
Upozornění:
Začala chřestová sezona a protože v Německu je chřest bezesporu nejlepší, možná byste si chtěli zajet na labužnický výlet. Tahle hospůdka se jmenuje podle mostu, v jehož blízkosti ji najdete: Karlův můstek. Most není příliš podobný svému pražskému vzoru, ale hospůdka je milá, útulná a autentická. Mají zde pouze pokrmy připravované podle tradičních receptů z regionu Franken. Já osobně miluju jejich sulc v cibulové šťávě, dávám si ho však s teplým bramborovým salátem, ten je bez majonézy. Norimberské klobásky byste také měli ochutnat, když už jste v Norimberku.
Začala chřestová sezona a protože v Německu je chřest bezesporu nejlepší, možná byste si chtěli zajet na labužnický výlet. Tahle hospůdka se jmenuje podle mostu, v jehož blízkosti ji najdete: Karlův můstek. Most není příliš podobný svému pražskému vzoru, ale hospůdka je milá, útulná a autentická. Mají zde pouze pokrmy připravované podle tradičních receptů z regionu Franken. Já osobně miluju jejich sulc v cibulové šťávě, dávám si ho však s teplým bramborovým salátem, ten je bez majonézy. Norimberské klobásky byste také měli ochutnat, když už jste v Norimberku.