Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

27. dubna 2016

MŮJ TIP - Karl´s Brückla






Obere Wörthstraße 2, Nürnberg, Německo
Tel.: 0911/ 23 73 171
Email: info@karlsbrueckla.de
www.karlsbrueckla.de
Otevřeno Po-Čt 11:30-22:00, Pá-So 11:30-01:00, Ne 11:30-20:00




Z jídelního lístku:
Domácí chřestová krémová polévka (4,80€)
Frankská svatební polévka s játrovými knedlíčky a morkovými klopsy (4,50€)
Frankská bramborové polévka s klobáskami (4,50€)
Strammer Max – selský chléb s vařenou šunkou a dvěma sázenými vejci (4,80€)
Šest norimberských klobásek se zelným salátem a selským chlebem (7,20€) 
Frankský selský sulc v cibulové šťávě, pečené brambory (7,80€)
Opečené knedlíky se šunkou, vejcem a salátem (7,20€)
Sýrové špecle s opečenou cibulkou a míchaným salátem (8,80€)
Chřest na másle se šťouchanými bramborami (10,80€)
Chřest na másle s vařenou šunkou a šťouchanými bramborami (13,80€)
Chřest na másle s šesti norimberskými klobáskami a šťouchanými bramborami (14,80€)
Chřest na másle s rumpsteakem a šťouchanými bramborami (20,80€) 
Vepřová pečeně v pivní omáčce, bramborový knedlík a míchaný salát (9,80€)
Pečený candát na mandlovém másle, šťouchané brambory, míchaný salát (14,80€)
Frankský štrůdl se šlehačkou a vanilkovou zmrzlinou (5,50€)
Horké maliny s vanilkovou zrmzlinou a šlehačkou (4,50€)

Upozornění: 
Začala chřestová sezona a protože v Německu je chřest bezesporu nejlepší, možná byste si chtěli zajet na labužnický výlet. Tahle hospůdka se jmenuje podle mostu, v jehož blízkosti ji najdete: Karlův můstek. Most není příliš podobný svému pražskému vzoru, ale hospůdka je milá, útulná a autentická. Mají zde pouze pokrmy připravované podle tradičních receptů z regionu Franken. Já osobně miluju jejich sulc v cibulové šťávě, dávám si ho však s teplým bramborovým salátem, ten je bez majonézy. Norimberské klobásky byste také měli ochutnat, když už jste v Norimberku.