Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

4. května 2016

MŮJ TIP - Kristin Hrádek






Maxičky 30, Děčín XVIII.
Tel.: +420 734 684 209
Email: info@kristinhradek.cz
www.kristinhradek.cz
Otevřeno každý den 11:00-22:00 




Z jídelního lístku:
Kulajda se zastřeným vejcem (60 Kč)
Vývar se zeleninou a domácími nudlemi (39 Kč)
Domácí špecle s lesními hříbky na smetaně a cibulce (155 Kč)
Pečený pstruh s bylinkovým máslem a opewčeným bramborem (239 Kč)
Pomalu vařený zvěřinový bok, glazírované kaštany, pohankové placičky (239 Kč)
Jelení závitek se švestkovou omáčkou a pečenou kaštanovou nádivkou (220 Kč)
Vepřová játra na cibulce, s rozmarýnovou rýží  (185 Kč)
Špikovaná vepřová panenka na grilu, zeleninové ragú, koňaková omáčka, bramboráčky (269 Kč)
Kuřecí prso supreme na paprice, s tarhoňou (175 Kč)
Hovězí líčka na víně se zeleninovým pyré (220 Kč)
Konfitované kachní stehýnko, červené zelí s jablky, bramborové knedlíky (239 Kč)
Zeleninový kuskus se žampiony (98 Kč)
Tvarohový ovocný závin se šlehačkou (60 Kč)
Borůvkové knedlíky z tvarohového těsta se smetanovým a ovocným přelivem (108 Kč)
Domácí jahodová zmrzlina se šlehačkou a čokoládou (75 Kč)

Upozornění: 
Kristin Hrádek (německy Christianenburg) je malé lovecké sídlo z 18. století, nacházející se na hranici Čech a Saska nedaleko Děčína a Vysokého (Děčínského) Sněžníku. Dál už cesta nevede. Dva domy nechal postavit v letech 1734-1735 hrabě Jan Josef Thun-Hohenstein. Nyní je v jednom z nich hotýlek a restaurace, která u hlasujících Maurerova Gramd Restaurant za loňský rok získala první místo v kvalitě jídla. Trojským koněm je zde zvěřina z okolních lesů. V létě se sedí i na venkovní terase.