Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

1. června 2016

MŮJ TIP - Le Domaine de Capelongue






Les Claparèdes, Chemin des Cabanes, Bonnieux, Francie
Tel. +33(0)4 90 75 89 78
Email: capelounge@capelounge.com
http://www.capelongue.com
Otevřeno denně 11:00-24:00




Z jídelního lístku:
Artyčoky à  la barigoule provençale podle Hysopa (34)
Palačinka s telecím brzlíkem, zaječím plátkem a dušeným špenátem (36
Pečení smrži s bílým jelítkem Boudin blanc (58
Jehněčí karé, bramborový gratin podle mé babičky (72
Prsa drůbeže z Bresse na másle a thymiánu (110
Biftek z masa Kobé à la Plancha, petrželková mísa (96
Telecí brzlík à la Gentiane, spaghetti d’Asperges (64
Pečená kambala à la L´Os, brambory Ecrassés (64
Langoustine na cedratu a zeleném salátu, uzený tvaroh (64
Říční raci s cibulovým koláčem (58
Mořský jazyk na šafránu, gonflé a salát z květů (64
Mořský okoun s pomerančovými chipsy (64
Ovoce ze strání Luberonu upravené podle Edouarda (25
Cedrátové suflé z Velkého Luberonu, zmrzlina (28
Červené ovoce  à la Croque, zmrzlina  à l’Angélique (28
Malinové Millefeuille, čokoládový mousse (28


Upozornění: 
Tentokrát jsme v Provenci, v jedné z nejzajímavějších restaurací, samozřejmě patřičně drahé. Majitel a šéfkuchař Edouard Loubet má dvě michelinské hvězdičky a proslavil se zejména používáním naprosto čerstvých surovin, hlavně bylinek a ovoce. Celý rezort (včetně hotýlku) byl přestavěn z kamenné ruiny. Plný provoz od března do listopadu. Jestliže jste četli knížky, které napsal Peter Mayle, pak víte oč jde. Mayle je Loubetův nejbližší soused. Návštěva rozhodně stojí za to.