Tel. +33(0)4 90 75 89 78
Email: capelounge@capelounge.com
Email: capelounge@capelounge.com
http://www.capelongue.com
Otevřeno denně 11:00-24:00
Z jídelního lístku:
Artyčoky à la barigoule provençale podle Hysopa (34)
Palačinka s telecím brzlíkem, zaječím plátkem a dušeným špenátem (36
Pečení smrži s bílým jelítkem Boudin blanc (58
Jehněčí karé, bramborový gratin podle mé babičky (72
Prsa drůbeže z Bresse na másle a thymiánu (110
Biftek z masa Kobé à la Plancha, petrželková mísa (96
Biftek z masa Kobé à la Plancha, petrželková mísa (96
Telecí brzlík à la Gentiane, spaghetti d’Asperges (64
Pečená kambala à la L´Os, brambory Ecrassés (64
Langoustine na cedratu a zeleném salátu, uzený tvaroh (64
Říční raci s cibulovým koláčem (58
Mořský jazyk na šafránu, gonflé a salát z květů (64
Mořský okoun s pomerančovými chipsy (64
Mořský jazyk na šafránu, gonflé a salát z květů (64
Mořský okoun s pomerančovými chipsy (64
Ovoce ze strání Luberonu upravené podle Edouarda (25
Cedrátové suflé z Velkého Luberonu, zmrzlina (28
Červené ovoce à la Croque, zmrzlina à l’Angélique (28
Malinové Millefeuille, čokoládový mousse (28
Upozornění:
Tentokrát jsme v Provenci, v jedné z nejzajímavějších restaurací, samozřejmě patřičně drahé. Majitel a šéfkuchař Edouard Loubet má dvě michelinské hvězdičky a proslavil se zejména používáním naprosto čerstvých surovin, hlavně bylinek a ovoce. Celý rezort (včetně hotýlku) byl přestavěn z kamenné ruiny. Plný provoz od března do listopadu. Jestliže jste četli knížky, které napsal Peter Mayle, pak víte oč jde. Mayle je Loubetův nejbližší soused. Návštěva rozhodně stojí za to.