Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

15. června 2016

MŮJ TIP - Miura






Čeladná 887, Čeladná u Frenštátu
Tel.: +420 558 761 100 
Email: info@miura.cz 
www.miura.cz
Otevřeno každý den 11:00-23:00




Z jídelního lístku:
Krémová polévka „slepice na paprice“, plněná raviola (180 Kč)
Slepičí vývar s bylinkovým bisquitem (90 Kč)
Krém z pečených paprik s kedlubnou, uzený sýr z farmy Menšík, klíčky (140 Kč)
Thai-curry – ostrá polévka s krevetami a kokosovým mlékem (150 Kč)
Salát z chřestu se smrži, bylinkové krutony, ředkvičky, naklíčená čočka (140 Kč)
Marinovaný losos, salát „ruské vejce“, kaviár (240 Kč)
Presovaná terinka z uzených vepřových líček s nakládaným květákem s koriandrem (160 Kč)
Tatarský biftek z pravé svíčkové s topinkami (340 Kč)
Cordon Bleu z lilku, tomatový krém, bylinkový salát (280 Kč)
Filet z candáta na smržích, bramborové pyré (340 Kč)
Králičí hřbet s hráškovým pyré se špekem, bramborová kroketa s kozím sýrem (360 Kč)
Pečený kuřecí filet z kysuckého kuřete s jarní zeleninou, smržový krém, rýže Basmati (320 Kč)
Konfitované kachní stehno, kedlubnové zelí, bramborové placičky s anýzem (310 Kč)
Jehněčí kolínko, pečený květák, olivový jus, bramborová kaše (300 Kč)
Vídeňský telecí řízek, vlažný bramborový salát s ředkvičkami s olivovým olejem (290 Kč)
Pečené vepřové kolínko, rebarbora, rozmarýn, křenová bramborová kaše, crème fraïche (240 Kč)
Svíčková hovězí květová špička na smetaně, kynuté houskové knedlíky, brusinky (360 Kč)
Pěna z bílé a tmavé čokolády Valrhona s višněmi Amarena (160 Kč)
Bezinková panna cotta s rebarborovým ragú (160 Kč)
Mandlovo – jablečné tiramisu se sorbetem ze zeleného jablka (180 Kč)
Tvarohové taštičky s povidly a strouhankou  Amaretto, frgálová zmrzlina (190 Kč)

Upozornění: 
Jedna z nejlepších restaurací v republice je umístěna u golfového hřiště. Vaří zde Michal Göth, který sem přešel z legendární brněnské restaurace U kastelána. Pracuje s vynikajícími surovinami dodanými většinou farmáři z okolí. Často se nechává inspirovat valašskými tradičními recepty a zajímavě je modernizuje – viz frgálová zmrzlina. Ochutnal jsem úžasné filátko ze sumce, opečené na slanině a podávané s dušenou kedlubnou, už však bohužel na lístku není. Zrovna teď si můžete vybrat z degustačního menu Chuť Beskyd. Kdyby byl tento podnik v Prtaze, určitě by měl hvězdu Michelin.