Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

6. července 2016

MŮJ TIP - U Daschů







Slavětínská 84, Praha 9 Klánovice
Tel.: +420 281 960 200
Email: info@udaschu.cz
www.udaschu.cz
Otevřeno Ne-Čt 11:00-22:00, Pá-So 11:00-23:00



Z jídelního lístku:
Kuřecí vývar s masem, zeleninou a domácími nudlemi (34 Kč)
Smetanová zelná polévka s uzeným masem a bramborem (49 Kč)
Hrachová polévka s uzeninou (29 Kč)
Čtyři bramboráčky s uzeninou a kyselým zelím (79 Kč)
Pikantní domácí špek s křenem a horčicí, čerstvý chléb (69 Kč)
Tlačenka s octem a cibulí (65 Kč)
Utopenec s kysaným zelím a čerstvým chlebem (44 Kč)
Pivní sýr s očkem z ančoviček a kaparů, čerstvý chléb (74 Kč)
Vepřové koleno dozlatova opečené, křen hořčice, chléb (219 Kč)
Svíčková na smetaně s domácími karlovarskými knedlíky (145 Kč)
Grilovaná vepřová panenka s višňovou omáčkou, kuskusem se sušenými rajčaty (199 Kč)
Marinovaný vepřový bůček pečený na česneku, staročeská lepenice (154 Kč)
Konfitované kachní stehno, červené zelí, bramborové knedlíky (199 Kč)
Grilovaný losos na mořské soli, dušená brokolice, šťouchané brambory (189 Kč)
Krémové rizoto s pravými hřiby a hoblinami parmezánu (119 Kč)
Tři čerstvé lívance s borůvkami a zakysanou smetanou (74 Kč)
Palačinka s ovocem a zmrzlinou (64 Kč)


Upozornění: 
Jezdíte na výlety do klánovických lesů? Potom si všimněte tradiční české restaurace založené v roce 1909 přímo u nádraží. Vaří se zde především z čerstvých lokálních surovin, čepuje se Pilsner Urquell, ovocné Lažanské mošty nebo točená Kofola. Majitelé tvrdí, že polévky jsou připraveny výhradně z přírodních surovin, bez přidání jakýchkoliv náhražek. Jak se zdá, lze jim věřit. Každý den nová nabídka ve snížených cenách. Velmi příjemná zahrádka bývá v létě hustě obsazena výletníky.