Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

10. srpna 2016

MŮJ TIP - Manú Risto






Dětský ostrov 25, Praha 5-Smíchov
Tel.: +420 725 16 16 16
Email: kontakt@manuristo.cz
www.manuristo.cz
Otevřeno každý den 12:00-24:00




Z jídelního lístku:
Sicilská caponata s buvolí mozzarellou (190 Kč)
Krém z medvědího česneku, grilované kalamáry (190 Kč)
Carpaccio a bonbónky z hovězí Fassony s ořechy a pistáciemi (340 Kč)
Mušle svatého Jakuba – pečené v troubě i syrové jako tatarák a sashimi (390 Kč)
Tatarák z tuňáka, řasy wakame, sashimi, salát z avokáda a okurky (390 Kč)
Tatarák z tuňáka Punta di Coltello a řasy wakame (320 Kč) 
Risotto s jarní zeleninou, syrové Gambero rosso (390 Kč)
Spaghetti s kamčatským krabem, fazole Fava (590 Kč)
Maltagliati a Frutti di mare (350 Kč)
Gnocchi z červené řepy, husí prso (290 Kč)
Jarní kuřátko, zeleninový prohoz, hráškové pyré (390 Kč)
Roláda z králíka plněná slaninou Lardo a bylinkami, mrkvové pyré s mangoldem (390 Kč)
Filátko ze smuhy (Ombrina Bocca D'oro), krém z bílého chřestu (490 Kč)


Upozornění: 
Ital žijící už dlouho v Praze Emanuele Ridi, známý z kuchařských televizních pořadů, se přesunul z dejvické restaurace Da Emanuel blíž do středu města. Jeho podnik teď sídlí přímo na Vltavě, na Dětském ostrově, dostanete se tam přes můstek ze smíchovského nábřeží. Jídelní lístek je složen z klasických italských pokrmů, některé si Manú (to je Emanuelova přezdívka) nápaditě vylepšil. Jídelní lístek se velmi často aktualizuje.