Zlatnická 3, Praha 1
Tel.: +420 295 563 440
Email: info@next-door.cz
www.next-door.cz
Otevřeno denně 7:00-23:00
Z jídelního lístku:
Račí polévka s Armagnacem (155 Kč)
Polévka z hovězího žebra s krupicovým nokem (87 Kč)
Carpaccio z telecí hlavy s křenem a výhonky chmele (195 Kč)
Marinovaný siven s citronovou omáčkou a salítek z jablek (195 Kč)
Hovězí tatarský biftek s křepelčím vejcem a česnekovými krutony (199 Kč)
Hříbkové soufflé s lanýžovými nočky (240 Kč)
Čočka z Puy se ztraceným vejcem, zeleninou a bylinkovou omáčkou (195 Kč)
Selečí líčka na černém pivě s bazalkovým zelím a šalotkou (395 Kč)
Prsa z perličky s omáčkou ze svatojánských ořechů a kaší z čerstvé kukuřice (375 Kč)
Telecí kýta s hříbkovou omáčkou (365 Kč)
Kachní stehno s karamelizovaným bílým zelím a bramborovými šiškami (299 Kč)
Hovězí svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem a brusinkami (225 Kč)
Smažený telecí řízek s bramborovou kaší (315 Kč)
Restované telecí ledvinky v hořčičné omáčce s kapustou a bramborovou koblihou (365 Kč)
Dršťky na uzené paprice s pražskou šunkou a majoránkovou buchtou (250 Kč)
Zmrzlinový trhanec (125 Kč)
Švestkové knedlíky s makovou zmrzlinou (150 Kč)
Vacherin s pomerančovým krémem (145 Kč)
Clafoutis z lesního ovoce s domácí vanilkovou zmrzlinou (140 Kč)
Upozornění:
Nová restaurace provozovaná skupinou kolem Zdenka Pohlreicha sama sebe představuje jako bistro a hlásí se k příslušnosti k hotelu Imperial, v jehož těsné blízkosti (v ulici naproti) ji najdete. Na rozdíl od Café Imperial zde vskutku převažují pokrmy bistrotové, některé jsou velmi milým překvapením (například Carpaccio z telecí hlavy!!!) a zdá se, že zdejší spolupráce Pohlreicha s jedním s nejlepších českých kuchařů Ondřejem Jíňou (předtím spolu pracovali ve švýcarské Tribece) ponese velmi chutné ovoce. Kdo je labužník, ten sem určitě často zajde.