Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

12. října 2016

MŮJ TIP - Next Door






Zlatnická 3, Praha 1
Tel.: +420 295 563 440
Email: info@next-door.cz
www.next-door.cz
Otevřeno denně 7:00-23:00




Z jídelního lístku:
Račí polévka s Armagnacem (155 Kč)
Polévka z hovězího žebra s krupicovým nokem (87 Kč)
Carpaccio z telecí hlavy s křenem a výhonky chmele (195 Kč)
Marinovaný siven s citronovou omáčkou a salítek z jablek (195 Kč)
Hovězí tatarský biftek s křepelčím vejcem a česnekovými krutony (199 Kč)
Hříbkové soufflé s lanýžovými nočky (240 Kč)
Čočka z Puy se ztraceným vejcem, zeleninou a bylinkovou omáčkou (195 Kč)
Selečí líčka na černém pivě s bazalkovým zelím a šalotkou (395 Kč)
Prsa z perličky s omáčkou ze svatojánských ořechů a kaší z čerstvé kukuřice (375 Kč)
Telecí kýta s hříbkovou omáčkou (365 Kč)
Kachní stehno s karamelizovaným bílým zelím a bramborovými šiškami (299 Kč)
Hovězí svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem a brusinkami (225 Kč)
Smažený telecí řízek s bramborovou kaší (315 Kč)
Restované telecí ledvinky v hořčičné omáčce s kapustou a bramborovou koblihou (365 Kč)
Dršťky na uzené paprice s pražskou šunkou a majoránkovou buchtou (250 Kč)
Zmrzlinový trhanec (125 Kč)
Švestkové knedlíky s makovou zmrzlinou (150 Kč)
Vacherin s pomerančovým krémem (145 Kč)
Clafoutis z lesního ovoce s domácí vanilkovou zmrzlinou (140 Kč)


Upozornění: 
Nová restaurace provozovaná skupinou kolem Zdenka Pohlreicha sama sebe představuje jako bistro a hlásí se k příslušnosti k hotelu Imperial, v jehož těsné blízkosti (v ulici naproti) ji najdete. Na rozdíl od Café Imperial zde vskutku převažují pokrmy bistrotové, některé jsou velmi milým překvapením (například Carpaccio z telecí hlavy!!!) a zdá se, že zdejší spolupráce Pohlreicha s jedním s nejlepších českých kuchařů Ondřejem Jíňou (předtím spolu pracovali ve švýcarské Tribece) ponese velmi chutné ovoce. Kdo je labužník, ten sem určitě často zajde.