Múzeum Krt. 12, Budapešť, Maďarsko
Tel.: +361 267 0375
Email: info@muzeumkavehaz.hu
www.muzeumkavehaz.hu
Otevřeno Po-So 12:00-15:00, 18:00-24
Z jídelního lístku:
Domácí kuřecí polévka s nudlemi a zeleninou (13HUF)
Tradiční maďarská gulášová polévka (16HUF)
Rybí polévka Halászlé z candáta a dalších dunajských ryb, s nudlemi (19HUF)
Parfait z husích jater se salátem z mladých fazolkových lusků, borůvkový džem (34HUF)
Krevety pečené na medu, česnekové chipsy (25HUF)
Telecí paprikáš s vaječnými knedlíčky (36HUF)
Plátky pečených husích jater s lečem a karamelizovaným ovocem (59HUF)
Pečené husí stehýnko, zelný salát s jablkem, brambory (39HUF)
Vepřová kotleta po maďarsku s bramborem (38HUF)
Dunajský okoun pečený v kůži, se špenátem, ryzlinkovou omáíčkou a bramborami (42HUF)
Steak ze sumce v paprikovém másle, nudle, proužky husích jater (39HUF)
Farmářská kuřecí prsíčka pečená na bazalce, jasmínová rýže (34HUF)
Kachní prsa pečená na pepři, borůvkové a ořechové soufflé (42HUF)
Pečený bůček ze selete, dušená zelenina, pečené zelí (39HUF)
Čokoládové lanýže Somló ve stylu Múzeum (13HUF)
Pečené ovoce s vanilkovou zmrzlinou (18HUF)
Upozornění:
V hlavním městě Maďarska se platí pořád ještě forinty (kurz asi 8,50 českých korun za forint). Secesní podnik v budově muzea je oblíben u místních labužníků. Oficiálně je to kavárna, ale dobře se tu jí, zvláště když chcete něco typicky maďarského a nepříliš drahého. Podnik byl založen v roce 1885 a má zajímavě dekorovaný interiér. Někdy bývá na jídelním lístku i kedlubnová polévka, telecí pörkölt s noky tarhonya a tradiční dezert somloi galuska.
V hlavním městě Maďarska se platí pořád ještě forinty (kurz asi 8,50 českých korun za forint). Secesní podnik v budově muzea je oblíben u místních labužníků. Oficiálně je to kavárna, ale dobře se tu jí, zvláště když chcete něco typicky maďarského a nepříliš drahého. Podnik byl založen v roce 1885 a má zajímavě dekorovaný interiér. Někdy bývá na jídelním lístku i kedlubnová polévka, telecí pörkölt s noky tarhonya a tradiční dezert somloi galuska.