Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

30. listopadu 2016

MŮJ TIP - Múzeum





Múzeum Krt. 12, Budapešť, Maďarsko
Tel.: +361 267 0375
Email: info@muzeumkavehaz.hu
www.muzeumkavehaz.hu
Otevřeno Po-So 12:00-15:00, 18:00-24




Z jídelního lístku:
Domácí kuřecí polévka s nudlemi a zeleninou (13HUF)
Tradiční maďarská gulášová polévka (16HUF)
Rybí polévka Halászlé z candáta a dalších dunajských ryb, s nudlemi (19HUF)
Parfait z husích jater se salátem z mladých fazolkových lusků, borůvkový džem (34HUF)
Krevety pečené na medu, česnekové chipsy (25HUF)
Telecí paprikáš s vaječnými knedlíčky (36HUF)
Plátky pečených husích jater s lečem a karamelizovaným ovocem (59HUF)
Pečené husí stehýnko, zelný salát s jablkem, brambory (39HUF)
Vepřová kotleta po maďarsku s bramborem (38HUF)
Dunajský okoun pečený v kůži, se špenátem, ryzlinkovou omáíčkou a bramborami (42HUF) 
Steak ze sumce v paprikovém másle, nudle, proužky husích jater (39HUF)
Farmářská kuřecí prsíčka pečená na bazalce, jasmínová rýže (34HUF)
Kachní prsa pečená na pepři, borůvkové a ořechové soufflé (42HUF)
Pečený bůček ze selete, dušená zelenina, pečené zelí (39HUF)
Čokoládové lanýže Somló ve stylu Múzeum (13HUF)
Pečené ovoce s vanilkovou zmrzlinou (18HUF)


Upozornění: 
V hlavním městě Maďarska se platí pořád ještě forinty (kurz asi 8,50 českých korun za forint). Secesní podnik v budově muzea je oblíben u místních labužníků. Oficiálně je to kavárna, ale dobře se tu jí, zvláště když chcete něco typicky maďarského a nepříliš drahého. Podnik byl založen v roce 1885 a má zajímavě dekorovaný interiér. Někdy bývá na jídelním lístku i kedlubnová polévka, telecí pörkölt s noky tarhonya a tradiční dezert somloi galuska.