Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

21. prosince 2016

MŮJ TIP- Zum Ochsen








Im Weiler 6, Mosbach-Nüstenbach, Německo
Tel.: 06261 154 28
Email: info@restaurant-zum-ochsen.de 
www.restaurant-zum-ochsen.de
Otevřeno St-So 18:00-24:00, Ne 12:00-24:00




Z jídelního lístku:
Domácí polévka z našeho kraje (6€)
Zázvorová polévka s dýní Hokaido a mořskými plody (12€)
Polní salát s dýní, vařenou čočkou a domácím sýrem (12,50€)
Čerstvý tuňák v černém sezamovém obalu (16,50€)
Mix z mořských ryb na pórkovo-koprové omáčce, brambory (25,50€)
Pečená husí prsa  s jablečným zelím, kaštany a bramborovými klopsy (27,50€)
Šťastný Hans –  na šťávě vypečené z husy: jablečné zelí, kaštany, bramborové klopsy (18€)
Dušený volský hřbet, zelenina a bramborové pyré (21€)
Bramborové noky na šalvěji, rajčata a zelenina (18€) 
Taštičky z tlamy divokého vepře, dýňovo-cibulová kaše a zelenina (18,50€)
Crème brûlée (6,50€)
Panna Cotta (6,50€)
Mandarinky se šlehačkou a vanilkovou zmrzlinou (8,50€)

Upozornění: 
Pojedete-li Německem poblíž Heilbronnu nebo Heidelbergu, můžete narazit na starobylé městečko Mosbach. A pěšky asi půl hodiny od centra, uprostřed krásné přírody, stojí hotýlek, údajně nejmenší na světě – má totiž je jen jeden jediný pokoj, i když dvoupatrový a luxusní. Nenechte se zmást názvem (něco jako „u volů“). V přízemí je restaurace (sama si říká Hostinec), která má velmi dobrou pověst. V prestižním průvodci Gault-Millau mívá 14 bodů. Šéfkuchařem je sám majitel Achim Münch, pomáhá mu jeho žena Heyley. Vaří se tu tradičně, speciality mají původ v blízkém okolí. Suroviny jsou vždy čerstvé, pokud možno místní a sezonní. Kromě dobrot uvedených v jídelním lístku můžete narazit například na skvělé taštičky Maultaschen, plněné rajčatovou kaší a podávané s omáčkou z kozího sýra, nebo jarní rolky plněné husími játry a fáší z kachních prsíček. Zajímavé jsou rovněž krevety obalené bramborovou placičkou. Také jelení pečeně v zázvorové omáčce stojí za ochutnání. Otevřeno jen večer, obědy jen v neděli a ve svátky. K podniku patří ještě vinárna Zum Lumpengöckle.