Im Weiler 6, Mosbach-Nüstenbach, Německo
Tel.: 06261 154 28
Email: info@restaurant-zum-ochsen.de
www.restaurant-zum-ochsen.de
Otevřeno St-So 18:00-24:00, Ne 12:00-24:00
Z jídelního lístku:
Domácí polévka z našeho kraje (6€)
Zázvorová polévka s dýní Hokaido a mořskými plody (12€)
Polní salát s dýní, vařenou čočkou a domácím sýrem (12,50€)
Čerstvý tuňák v černém sezamovém obalu (16,50€)
Mix z mořských ryb na pórkovo-koprové omáčce, brambory (25,50€)
Pečená husí prsa s jablečným zelím, kaštany a bramborovými klopsy (27,50€)
Šťastný Hans – na šťávě vypečené z husy: jablečné zelí, kaštany, bramborové klopsy (18€)
Dušený volský hřbet, zelenina a bramborové pyré (21€)
Bramborové noky na šalvěji, rajčata a zelenina (18€)
Taštičky z tlamy divokého vepře, dýňovo-cibulová kaše a zelenina (18,50€)
Crème brûlée (6,50€)
Panna Cotta (6,50€)
Mandarinky se šlehačkou a vanilkovou zmrzlinou (8,50€)
Upozornění:
Pojedete-li Německem poblíž Heilbronnu nebo Heidelbergu, můžete narazit na starobylé městečko Mosbach. A pěšky asi půl hodiny od centra, uprostřed krásné přírody, stojí hotýlek, údajně nejmenší na světě – má totiž je jen jeden jediný pokoj, i když dvoupatrový a luxusní. Nenechte se zmást názvem (něco jako „u volů“). V přízemí je restaurace (sama si říká Hostinec), která má velmi dobrou pověst. V prestižním průvodci Gault-Millau mívá 14 bodů. Šéfkuchařem je sám majitel Achim Münch, pomáhá mu jeho žena Heyley. Vaří se tu tradičně, speciality mají původ v blízkém okolí. Suroviny jsou vždy čerstvé, pokud možno místní a sezonní. Kromě dobrot uvedených v jídelním lístku můžete narazit například na skvělé taštičky Maultaschen, plněné rajčatovou kaší a podávané s omáčkou z kozího sýra, nebo jarní rolky plněné husími játry a fáší z kachních prsíček. Zajímavé jsou rovněž krevety obalené bramborovou placičkou. Také jelení pečeně v zázvorové omáčce stojí za ochutnání. Otevřeno jen večer, obědy jen v neděli a ve svátky. K podniku patří ještě vinárna Zum Lumpengöckle.