Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

4. ledna 2017

MŮJ TIP - Borgo Agnese








Kopečná 43, Brno
Tel: +420 515 537 500, +420 733 531 856
Email: info@borgoagnese.cz 
www.borgoagnese.cz
Otevřeno Po-So 12:00-24:00, Ne 12:00-22:00 






Z jídelního lístku:
Topinamburové cappuccino s lanýžem (95 Kč)
Rybí krém se šafránem, fenykl, plody moře (99 Kč)
Consommé z volské oháňky, podzimní zelenina, houbová raviola (79 Kč)
Pečená dýně, zauzené tofu, cizrna, vinagret Gold California, chilli (179 Kč)
Foie gras, uzený sumec, Amarena višně, domácí brioche, lískové oříšky (269 Kč)
Tartar z tuňáka, okurek, červená řepa, créme fraiche (249 Kč)
Marinované hovězí, hořčice, křupavá zelenina, krutony (219 Kč)
Telecí Carpaccio, lanýž, marinovaný žloutek, pyré z uzeného česneku, žampiony (259 Kč)
Holubí prsíčko, červená řepa, pálená šalotka, kdoule (349 Kč)
Foie gras, dýně, pomerančové Crumble (269 Kč)
Gyoza s krevetami a vepřovým bokem, koriandr (229 Kč)
Telecí brzlík, Ras el hanout, květák, rozinky, pinie (269 Kč)
Mušle svatého Jakuba, pastiňákové pyré, kari, granátové jablíčko (249 Kč)
Těstoviny tajarin v lanýžové emulzi (179 Kč)
Lanýžové ravioli (229 Kč)
Dýňové rizoto, pecorino Fossa, Mozarella Buffala (229 Kč) 
Parmice nachová, dýně, jelítko, gnocchi, kandovaný zázvor (399 Kč)
Pražma královská, tomatový jam, uzené mandle, grilovaný salát (399 Kč)
Telecí ramínko, stroček, topinambury, červená řepa (399 Kč)
Vepřová pluma, švestkové chutney, fregola (349 Kč)
Hruška pošírovaná ve víně, panna cotta, hřebíček, oříšky (149 Kč)


Upozornění: 
Brněnská restaurace „v italském stylu“ byla založena v roce 2008. Šéfkuchař Michal Prachař měl už tehdy za sebou práci v několika úspěšných restauracích. Interiér nabízí unikátní pohled na část gotického presbytáře, který je historickou památkou města Brna. Název byl tedy zvolen případně: v italštině totiž „borgo“ znamená jednak místo na kopci a jednak část osídlení mimo městské hradby. Kuchyně je postavena na absolutně čerstvých surovinách od lokálních dodavatelů. V poledne speciální obědové menu za 299 Kč. Restaurace je nekuřácká.