Milí přátelé,
od léta roku 2012, kdy jsem přestal spolupracovat s časopisem Instinkt, se mě lidé často ptají, jestli své sloupky nazvané Zápisník labužníka publikuju někde jinde. Říkají, že je rádi četli, někteří dokonce tvrdí, že si Instinkt kupovali jedině kvůli nim. A dávají najevo, že by chtěli, abych v psaní Zápisníků pokračoval. Nuže dobrá. Rozhodl jsem se nakonec pro tuto formu.

Pokud chcete být mezi prvními, kteří si přečtou nové Zápisníky, přihlašte se na Facebooku, Twitter nebo na G+. Pak budete mít příležitost se informovat velmi rychle o tom, co se na blogu děje. Staré Zápisníky z let 2002-2010 najdete na webové stránce www.labuzdopo.cz.

22. března 2017

MŮJ TIP - Leberfinger






Viedenská cesta 257, Bratislava, Slovensko
Tel.: +421 2 6231 7590 
Email.: leberfinger@leberfinger.sk 
www.leberfinger.sk 
Otevřeno Po-Ne 11:00-24:00



Z jídelního lístku:
Hovězí vývar s domácími nudlemi rezance (3,30€) 
Fazolová polévka s uzeným masem, těstovinou a zakysanou smetanou (3,90€) 
Čočková polévka se ztraceným vejcem (3,30€) 
Valašská kyselica (3,30€) 
Maďarská gulášová polévka (4,90€) 
Domácí lokše plněné játrovým a kachním krémem (3,90€) 
Opečená sýrová dvojčata (eidam, uzený oštiepok) s domácími hranolky a tatarkou (8,90€) 
Grilovaný sumec s čočkovým salátem a zeleninou (11,90€) 
Grilovaný filet z candáta, kroupové rizoto (13,90€) 
Telecí líčka na kořenové zelenině, smetanová omáčka, houskový knedlík (12,90€) 
Telecí perkelt s jablky a máslovými haluškami (12,90€) 
Tradiční slovenské halušky s upraženou slaninou (6,90€) 
Tafelspitz Franz Josef s vařenou zeleninou, bramborami a špenátem (15,90€) 
Grilované vepřové koleno, nakládaná zelenina, chléb (12,90€) 
Kaštanové pyré se šlehačkou a lískovými oříšky (4,20€) 
Domácí jablkový nebo makový štrůdl s krémem šodó (3,30€) 
Bramborové šúlance s ořechy nebo mákem, polité rozpuštěným máslem (3,90€) 
Domácí krémeš (3,30€) 


Upozornění: 
Po čase opět zavítáme do Bratislavy. Přejdete-li most SNP, ocitnete se v Petržalce. A hned za mostem vlevo najdete dům, v němž sídlí penzion vysloužilých herců. V jeho přízemí je restaurace, v níž šéfkuchař Ján Duda připravuje jídla slovenská, česká, maďarská a rakouská. Byl zde od roku 1631 zájezdní hostinec, v němž kdysi obědval i Napoleon. Za komunistů prošel devastací, potom byl znovu obnoven. Můžete tu občas ochutnat dunajský guláš, škvarky nebo maštěné lokše s kuřecí pečínkou. Šúlance jsou šišky z bramborového nebo tvarohového těsta, tradiční dezert.